RZD- ŽP- více osob na pojistce

• (neregistrovaný)

19. 2. 2016 10:48

Prosím mzdovky - zaměstnanec donesl potvrzení o zaplaceném ŽP. Mám k tomu pojistku, na které je on jako hlavní pojištění. Další pojištění jsou manželka a děti. Z pojistky nezjistím, jaká část pojistného se koho týká. Pro RZD určitě nelze uznat celé zaplacené pojistné, že? Řekla jsem mu, ať donese vše, co k té pojistce má. Ale zatím nevím, jak to mám přesně řešit. Budete prosím někdo vědět? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2016 11:15

RenataH (neregistrovaný)

Re: RZD- ŽP- více osob na pojistce
      pořádně si přečtěte, co je na tom potvrzení o zaplacení napsáno. Pravděpodobně tam bude, že na své životní poj. zaplatil nějakou částku. A tato částka se týká pouze jeho jako pojistníka, nikoho jiného, takže mu uplatníte tu částku, kterou má na potvrzení

• 19. 2. 2016 11:34

Lucie99 (neregistrovaný)

Není tam, že zaplatil za "své" ŽP. Měl původně jiné číslo pojistky, to bylo v pořádku. Ale když má na potvrzení jiné číslo, myslela jsem, že je to pojistka nová. Oni sjednali dodatek, kde se rodina připojistila a je tam změna čísla pojistky (Kooperativa...) .
      Dále přemýšlím, s čím by to mohlo být v rozporu, on je pojistník i pojištěný. Myslím, že v zákoně není, že to má být "jediný" pojištěný.

• 19. 2. 2016 11:40

RenataH (neregistrovaný)

v zákoně pouze je, že může uplatnit na své ŽP, nikoli, že v rámci jedné ŽP nemohou být připojištěni jiní členové rodiny. Nicméně poj. vydává potvrzení, které je možné uplatnit podle zákona, na pojištění ostatních osob potvrzení nevystavuje. (Ani tam nemáte, že "pro účely uplatnění odpočtu od základu daně podle ust. §15 odst.6 zákona 586/1992 Sb. ?)

• 19. 2. 2016 12:21

Lucie99 (neregistrovaný)

Děkuji . Také si myslím, že na potvrzení od pojišťovny by mělo být jen to, co tam patří. On mi donese ještě rozpis pojistného, prý mají sjednané i úrazové pojištění atd. Jsem zvědavá, co vyjde, když to přepočítám. Stejně víme, že pojišťovny na potvrzení klidně dávají i částky zaplacené
      za úrazové pojištění apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).