Re: KH: EPO hlásí chybu 5 haléřů ?!
Evo,
nenechte cloumat svým majestátem! :-))
Že KH spáchala banda teoretiků bez znalosti praxe a práva je nepochybné.
Že je KH lživě prezentováno jako systém nezatěžující poctivé plátce je také nepochybné.
Pouze musíme přežít tento rozmar vrchnosti s vynaložením co nejmenšího úsilí a nervů.
Doufám že se naplní přísloví, že na každou svini se vaří voda.
Ale k samotnému problému:
1) Předpokládám, že se jedná pouze o propustnou chybu.
2) Stále věřím tomu, že na straně FS bude někdo splňující § 4/1 NOZ, který zařídí, aby na haléřové rozdíly neposílal CML výzvy
3) Pokud by tomu tak snad nebylo, tak se systém zahltí a krachne. Což je také příjemný konec.
Pěkný víkend!
Není se čemu divit, když diletantismus státním aparátem vládne, pokud to není neschopnost, je to jistě záměr. Proč nejsou zveřejněna technické kritéria celého procesu. Např. přesné podmínky párování (přesná shoda, nebo přesná shoda za určité podmínky, např. že min. 2 kritéria ze 3 musí mít shodu, aby systém nevyhodnotil chybu), nastavení tolerancí +- základ, +- DPH, +- datum. Takových nezodpovězených otázek najdeme desítky. Pokud ti neschopové nepředpokládali a neuvažovali o nějaké toleranci, tak je to snad jistojistě trkne při první ostré palbě párování, poněvadž generace, při vší skromnosti, tisíců výzev kvůli malichernosti by byla zbytečná zátěž systému a následného aparátu, který by ve finále mohl paralizovat FÚ. Nechme se překvapit. Jak by řekl klasik, hlavně se z toho nepos...t.
Řekla bych, čím více takových drobností, které CML hlídá, tím rychleji se to zhroutí.
Proč správci daně telefonují a upozorňují na nepodané KH?
Aby bylo možné to uhlídat tak, aby bylo možné sdělit, že přeci řádně převážná část podala. Takže nic není zatěžující.
Z technického hlediska je to jen o nastavení podmínek (při vyhodnocování), což takový problém není. Problém je, že tyto věci zřejmě podléhají režimu přísně tajné. Otázka zní proboha PROČ? Cokoliv se tvoří za zavřenými dveřmi v utajení je ďáblovo dílem. Všechny dobré věci se tvoří na světle, otevřeně. Navíc se nenechte zbytečně mást, ono určitě jinak bude nastaveno EPO a jinak CML.
Re: KH: utajená pravidla
Proč je vše utajené může mít několik vysvětlení:
1) hlavní ideolog má údajně zkušenosti s utajováním
2) přednášející neznají jak bude KH a CML fungovat a tak se odvolávají na utajení
3) pravidla fungování se teprve tvoří
4) pravidla jsou již vytvořena, ale budou upřesněna až na základě ostrých dat, kdy se ukáže kolik by bylo výzev. FS může kapacitně zvládnout jen určitý počet výzev
Pevné nervy a hezký víkend!
"To podporuje moji teorii o tom, že zákon psal jeden člověk, poučení druhý, formulář třetí, otázky a odpovědi čtvrtý a pátý připravuje metodiku. Tito lidé se dosud nesetkali a nemají tušení ani o existenci druhých, ani o jejich výstupech." -dovolilla jsem si ocitovat kolegu, myslím, že to sedí jak p*del na hrnec!
Volala jsem na infolinku ke KH, jak je to se zaokrouhlováním (v základu daně). Bylo mi řečeno, že systém má nastavenou mírnou toleranci, že by halíře neměly být problém. Doufám, že ten milý a vstřícný pán na infolince má pravdu. Ptala jsem se také, co všechno se bude párovat, bylo mi řečeno, že systém má několik párovacích znaků...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2016 11:39
Musím si postěžovat - právě mě NAS**LO EPO !!!
Nechala jsem si zkontrolovat KH před podáním. V jednom řádku mi hlásí chybu celých 5 haléřů!!! - naštěstí propustnou chybu, ale stejně...?!!!
Je to u faktury, která je celkem nad 10 tisíc, nicméně v sazbě 10% je základ daně 20,30 Kč a DPH 3,10 Kč. EPO mě červeně napomíná, že správně vypočtená hodnota je 3,05 Kč.
To bude fakt státní správa honit haléře? Kde je ta slibovaná tolerance? Kde je ta inteligence CML??? Fakt mě SER**!!!
Pardon... musela jsem si ulevit....