Re: KH - platební kalendář od ČEZU
Ano já studovala, ale jsou tam jenom tři možnosti
a) Odběratel zaplatí zálohu před termínem stanoveným v PK
b) Odběratel zaplatí zálohu v termínu stanoveném v PK
c) Odběratel zaplatí zálohu po termínu stanoveném v PK, ale před datem uskutečnění zdanitelného plnění (DUZP)
A já potřebuji rozlousknout
d) Odběratel zaplatí zálohu po termínu stanoveném v PK, a po DUZP!
Co je ad C) - DUZP - v tomto případě?
Do DUZP na vyúčtovací faktuře?
Já bych dala datum připsání platby ČEZEM - viz ČEZ ON LINE.
Hmm a právě v tomto případě si nejsem jista vůbec. Si pořád říkám, že přece musí odvést DPH v tom daném měsíci a ne až na základě naší platby. Co když jim nezaplatím vůbec, i když službu odeberu. Co oni potom. Stejné to máme u internetu, tam nám vystaví PK na začátku roku a když neplatím až po 3 měsících mě odpojí, ale žádnou vyúčtovací fakturu mi neposílají. To jako DPH odvádět nemusí? ?? Bych se divila. No nic uvidím jak to dopadne
A dotaz tam, kde mohou relevantě a správě odpovědět, jste zaslala?
Kontakty
Uvedené kontakty slouží pouze pro dotazy týkající se kontrolního hlášení DPH.
Prosíme uživatele, aby svůj dotaz zasílali pouze na jeden z uvedených kontaktů (pouze na jednu e-mailovou adresu). Zaslání dotazu na více adres nevede k rychlejší odpovědi. Děkujeme za pochopení.
Písemné dotazy
Se všemi technickými dotazy se obracejte na Technickou podporu aplikací Daňového portálu na adrese http://epodpora.mfcr.cz/index.html.
Pouze v případě, že jste na těchto stránkách nenalezli uspokojivou odpověď na Váš dotaz, můžete nás kontaktovat na kontrolnihlaseni@fs.mfcr.cz (výhradně pro dotazy týkající se kontrolního hlášení).
Telefonické dotazy
Od pondělí do pátku v čase od 9:00 do 15:00 je možné zavolat na telefonní čísla +420 296 853 863 nebo +420 296 854 393. Obě linky slouží výhradně pro dotazy týkající se kontrolního hlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2016 13:08
Dobrý den,
nedaří se mi pochopit fungování PK v případě, že uhradím účetní období 1/2016 se splatností 4.1.2016 až v únoru. Čez přece musí DPH odvést v 1/2016 jaké datum do KH použijí?
Já si DPH uplatním až na základě uhrazené faktury do KH bych tedy uvedla datum toto, ale shodnu se s nimi? Děkuji za nároz