Re: Podání kontrolního hlášení přes EPO
V DS se vám nic neobjeví, ověření identity v EPU je pouze ověření oprávněho podat určité přiznání. Hlavně si uložte generovaný soubor o podání p7s to je potom jediný prokazatelný soubor o tom že přiznání bylo skutečně podáno. Samotná doručenka nestačí.
Ten jsem si uložila, i to podací číslo a přístupové heslo pro zjištění stavu podání.
Pak jsem se šla podívat do stavu podání, tam je uvedeno, že podání obdržel cílový úřad. Zkusila jsem si i načtení toho potvrzení, jsou zde informace o podání, o ověření identity a informace o písemnosti: zde byl zobrazen oddíl C kontrolního hlášení a pod ním červeně uvedeno:
Načtené potvrzení neobsahuje kompletní data podání a proto není možné vstoupit do formuláře pro úpravy.
Znamená to, že podání nebylo v pořádku???? Děkuji.
to snad ne, píšete, že potvrzení neobsahuje kompletní data, ne KH. Ale přece, pokud podám přes EPO DS, mám potvrzení, tak to ještě máme dále zkoumat, jestli je KH tam, kde má být? No to bych nedělala nic jiného. Doposud co podávám přes EPO DS, přijde mi na e-mail Přijetí podání, dál nic nezkoumám, prozatím problém nebyl, že by něco nepřišlo. I když s KH to může být jinak.
>>>>>>Dobrý den, máte někdo zkušenost s odesíláním DPH nebo
>>>>>>nyní i KH přes podání EPO - ověření identity
>>>>>>přihlášením do datové schránky?
>>>>>>
>>>>>>Včera jsem tak odeslala KH, ale v DS nic nemám.
>>>>>>Děkuji za příspěvky.
>>>>>V DS se vám nic neobjeví, ověření identity v EPU je
>>>>>pouze ověření oprávněho podat určité přiznání. Hlavně
>>>>>si
>>>>>uložte generovaný soubor o podání p7s to je potom
>>>>>jediný prokazatelný soubor o tom že přiznání bylo
>>>>>skutečně podáno. Samotná doručenka nestačí.
>>>>Ten jsem si uložila, i to podací číslo a přístupové
>>>>heslo pro zjištění stavu podání.
>>>>Pak jsem se šla podívat do stavu podání, tam je
>>>>uvedeno, že podání obdržel cílový úřad. Zkusila jsem
>>>>si i
>>>>načtení toho potvrzení, jsou zde informace o podání,
>>>>o
>>>>ověření identity a informace o písemnosti: zde byl
>>>>zobrazen oddíl C kontrolního hlášení a pod ním
>>>>červeně
>>>>uvedeno:
>>>>Načtené potvrzení neobsahuje kompletní data podání a
>>>>proto není možné vstoupit do formuláře pro úpravy.
>>>>Znamená to, že podání nebylo v pořádku???? Děkuji.
>>>to snad ne, píšete, že potvrzení neobsahuje kompletní
>>>data, ne KH. Ale přece, pokud podám přes EPO DS, mám
>>>potvrzení, tak to ještě máme dále zkoumat, jestli je
>>>KH
>>>tam, kde má být? No to bych nedělala nic jiného.
>>>Doposud co podávám přes EPO DS, přijde mi na e-mail
>>>Přijetí podání, dál nic nezkoumám, prozatím problém
>>>nebyl,
>>>že by něco nepřišlo. I když s KH to může být jinak.
>>Zkoušela jste si někdy načíst ten soubor s potvrzením
>>(.p7s)? Mě překvapilo jen, že tam je uvedená ta
>>červeně napsaná věta, viz. výše. Já to dělala poprvé,
>>tak
>>nevím, jak to má vypadat?
>
>Červená věta, řekla bych, bude pro nás všechny
>novinkou.
>Asi to má být něco s tím slibovaným utajením údajů z
>KH
>Zkoušela někdy dávno, bylo to OK
No já mám taky problém, podáno přes EPO pro FO, bez podpisu a s vytištěným potvrzením k podpisu. První věc je e-mail. Za ...@seznam.cz zmizelo to cz. Kdyř si dám úpravu tak tam je a když pošlu tak tam není. No a na vytištěném potvrzení - k podpisu se objevily diakritické chyby např.ve větě - ve znění pozdejších mi zmizelo š a objevil se ?. Při ověřění DS je to OK, týká se to jen pár jedinců co DS nemají. Posílám přes Explorer, neb Mozila mi nahlásila nedostatečné šifrování.
Takže pokud si myslím, že mám KH v pořádku (?), tak to nemusí vůbec nic znamenat. Ještě, abychom byli IT. Jinak mi pracovník z firmy, co nám spravuje počít.síť říkal, že máme dokumenty pro FÚ a pod. státní instituce posílat přes Exploler. Já to tak stejně posílám, takže jsem doposud nad tím ani nepřemýšlela a zas tomu tak nerozumím.
Tak ten e-mail asi vyřešen - byl příliš kdlouhý - mají tam omezené znaky takže se konec nezobrazuje, když dám kratší tak tam to cz je.
No nic ověřil jsem si podání - došlo všude a na diakritiku kašlu.Potvrzení mám tak ať mi vlezou na záda pitomci Předpokládám že to chytrolínům došlo i s tím cz.
Také se přidávám, tak dnes jsem konečně našla v Daňové informační schránce v přijatých písemnostech, že KH došlo v pořádku, je tam datum přijetí, jednací čísla a celý opis tabulky C, podrobnosti tam nejsou. Ale už mám jistotu, že bylo opravdu doručeno. Posílala jsem 16.2. a dnes se to tam objevilo. Jedno jsem posílala přes EPO, druhé přímo z Pohody. Obě KH doručena.
Leni,
Myslíte tuhle?
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1371647
Kvalitně to promazal. Původně smazal naše komentáře a nechal tam pojeb adresovaný mě. Na můj dotaz proč asi smazal i ten svůj "příspěvek" .
Aby se člověk bál, co?
Dobré odpoledne, vracím se k diskusi, celou jsem ji pročetla a paní Lenka 28 uvedla, že jako potvrzení správného přijetí měla zobrazený oddíl C kontrolního hlášení. Takže když jsem já načetla ten soubor s potvrzením (.p7s) a taky byl na konci zobrazený jen oddíl C, je to v pořádku? Viz. má diskuse o pár hodin dříve. Děkuji.
No já už cca od 11hodin posílám a kontroluji, posílám a kontroluji ...
Až bude čtvrtletí, tak abych si na to vyčlenil dva dny, jenom nevím které. Oni to tam dostávají o tom jsem přesvědčen, jen nevím jak husté to síto je a jak je nastavené, haléře to doufám nebudou a tajně doufám, že i v DPPD bude jistá tolerance. Necháme se překvapit.
Způsob nakládání s datovými zprávami, u kterých byl zjištěn výskyt chybného datového formátu nebo počítačového programu, který je způsobilý přivodit škodu na informačním systému nebo na informacích
Při zjištění výskytu chybného datového formátu nebo počítačového programu, který je způsobilý přivodit škodu na informačním systému nebo na zpracovávaných informacích nebude tato datová zpráva dále zpracovávána. V případě známého odesilatele bude na tuto skutečnost upozorněn.
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-elektronicky/strucny-prehled/informace-k-dorucovani-datovych-zprav-4162
Tak by měli upozornit!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2016 10:00
Dobrý den, máte někdo zkušenost s odesíláním DPH nebo nyní i KH přes podání EPO - ověření identity přihlášením do datové schránky?
Včera jsem tak odeslala KH, ale v DS nic nemám.
Děkuji za příspěvky.