Re: živnostník - přijaté platby-prosím n
Tady se nedá správně poradit.
Nevíme, jak by příjem posoudila případná kontrola z FÚ nebo z Úřadu práce. To se nedá předvídat.
Může to být posouzeno jako zálohu, ale jak můžete přijímat zálohy od svého odběratele, když nepodnikáte? Radila jsem Vám 19.2.2016 pro vyloučení rizik vložit peníze na bankovní účet firmy, která peníze poslala. Ale asi potřebujete poradit i od jiných. Nevím, zda chodí na toto forum radit i pracovníci Úřadu práce nebo kontrolních oddělení Finančního úřadu.
Re: živnostník - přijaté platby-prosím n
I kdyby sem chodili, názor jednoho úředníka nemusí být stejný jako názor jiného. Vraťte to jako mylnou platbu a jste v klidu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2016 9:40
dobrý den, jsem osvč-zedník.
Přes zimu se odhlašuji a jsem hlášený na úřadu práce
od prosince do dubna, jelikož není moc práce.
Práci mi normálně shání , vedení jedné firmy. Teď mi
omylem poslali na účet nějaké platby, které byly
směrovány jejím zaměstnancům,ale nabídl mi , že si je mohu nechat jako zálohu, až se zase od května přihlásím a budu mu fakturovat. Už jsem se tu ptal ,
jestli můžu vrátit peníze hotově.
Napadlo mě ještě , nemůžu to mít jako nějakou zálohu
do budoucna, až zase budu přihlášený od května a pak
si to přiřadím k první vystavené faktuře? nebo to není možné , když jsem teď hlášený na úřadu práce a peníze
musím vrátit?
děkuji