Re: výroční zpráva podle ZoÚ u spolku
Báro,
1) když nemá spolek povinnost auditu, tak nemá podle § 21/1 ZoÚ povinnost vyhotovovat výroční zprávu, jak píše horax
2) termín uložení ÚZ za rok 2014 je 31.3.2016
3) obecně: když mi někdo řekne, že něco musím nebo nesmím tak se ho ptám PROČ? :-))
Hezký den!
Re: výroční zpráva podle ZoÚ u spolku
Děkuji oběma, ano to se právě snažím zjistit proč. Můj názor je stejný, jen jsem se chtěla ujistit, jestli umím dobře číst v zákoně, příp. jestli existuje něco jiného, co se ke mně nedostalo.. Slovo prý jsem možná nepoužila vhodně, dostala jsem informaci, že "nově musí podle ZoÚ" a já se snažím zjistit proč....děkuji, dobrou noc. B.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2016 17:02
Dobrý den, věděl by někdo podle čeho musí vyhotovovat spolek výroční zprávu podle ZoÚ? Nemám na mysli klasickou výroční zprávu, kterou většina občanských sdružení vyhotovovala jako "zprávu o činnosti", kde se popisuje co celý rok dělali.
Nově prý musí spolky v rejstříku spolků zveřejňovat účetní závěrku ( s tím problém nemám) ale prý i výroční zprávu podle zákona o účetnictví - ale to nemůžu nikde dohledat, co by spolku - nijak velkému co se týče aktiv, obratu a počtu zaměstnanců nařizovalo vyhotovovat výroční zprávu, ví někdo prosím? děkuji Bára