Re: Zaokrouhlování - pokladna,pf a další
snižuji ZD. žádný zaokrouhlovací účet nepoužívám.
V čem účtujete?
Re: Zaokrouhlování - pokladna,pf a další
Blbé je to, že navazuju na účetní v půli období která to dělá tak, ale spolupracuji s účetní která to dělá jinak, tak nevím když je rozjeté období, zda neprokračovat v jejím stylu. ÚČTUJU V ABRE - ona to umožnuje, ale přepíše mi dph, což mi nevadí,to opravím...a pokud to dám jako 0%dph na zaokrouhlovací účet mám akorát o řádek v deníku navíc a ABRA zrovna přehledný deníky nemá :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2016 21:28
Dobrý den, chci se zeptat obecně na zaokrouhlování především v pokladně - výdaje
Pokud mám doklad například ZD 103,39 DPH: 21,71 = 125,10kč visí mi tam tudíž -0,10 haléřu, účetní s kterou se radím mi říká, že to zaúčtuje ZD 103,29 - 501100(NAPŘ.) /211
DPH 21,71 - 343100/211
Nebo se to dává do 0% DPH? na 501100 nebo 548100???
Pokud bych to dávala podle ní, v KH se můžeme lišit, samozřejmě vím, že tohle je položka do 10000kč ale kdyby byla nad 10000kč a museli bychom to vypisovat, tak jaký je nejsprávnější způsob??