Přijatá FA-dodavatel z Irska

• (neregistrovaný)

22. 2. 2016 11:13

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Dostal se mi do rukou daňový doklad na výrobu reklamních průpisek od zahraničního dodavatele - dodavatel firma z IRSKA mají platné DIČ v IRSKU, ale zároveň jsou i u nás registrovaní k DPH, ale mají DIČ, které má o jedno číslo navíc. Ares mi ho nechce vzít. Faktura je vystavena v češtině, je tam uveden základ daně a DPH 21% a celková cena. Rovněž banku mají u nás. Poslali mi kopii registrace DPH u nás. Jak mám prosím tuto fakturu zaúčtovat? V jakém řádku bude vykázána v daňovém přiznání k DPH? Moc děkuji. Hezký den všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2016 11:22

allli

Re: Přijatá FA-dodavatel z Irska
      zkuste si ověřit DIČ z registrace v registru plátců
      v přiznání k DPH v ř. 40 a pokud je nad 10 tis. Kč do B.2, do 10 tis. Kč do B.3

• 22. 2. 2016 11:34

D. (neregistrovaný)

Dobrý den, děkuji za info, ověřuji přes http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatRequest.html, vezme to jen DIČ v CZ. To Irské je asi špatně. Napsali mi toto: Dodavatelem je National Pen Promotional Products Ltd, která je zahraniční společností bez přímého zastoupení v SR a ČR, nejsme tudíž v rejstříku a nemáme IČO. V ČR jsme zaregistrováni pouze k daňovým účelům pod DIČ. Takže zaúčtovat jako přijatou fakturu od tuzemského dodavatele?

• 22. 2. 2016 11:40

allli

české DIČ si ověřte zde
      http://adisreg.mfcr.cz/cgi-bin/adis/idph/int_dp_prij.cgi?ZPRAC=FDPHI1&poc_dic=1
      pokud bude v pořádku, tak do ř. 40 přiznání jako od tuz. dodavatele

• 22. 2. 2016 11:50

D. (neregistrovaný)

Děkuji za odkaz. Registrace je v pořádku. Zaúčtuji jako přijatou FA od tuzemského dodavatele. Zase jsem o něco chytřejší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).