Re: Na finanční úřad nedorazilo KH
Zdravím všechny ZFO, dovolím si přidat svůj příběh s podáním KH. Přes DS jsem podávala 18.2.,
dnes jsem volala na FÚ Tce, kde mi paní řekla, že DPH přišlo, KH ne, že ho dostává nejdříve kraj ÚL
a pak ho přeposílají na FÚ a že se má posílat zvlášť DPH a zvlášť KH což jsem udělala. Raději jsem se informovala na čísle uvedeném na portálu FS
(296853863) jak si mohu ověřit přijetí, tam mi bylo vysvětleno, že pokud mám v DS doručenku, že je to v pořádku odeslané a pokud tam bude chyba, tak
mi pošlou výzvu k opravě. Tak mám pocit, že berušky na FÚ nejsou vůbec informované. Nebo že by to bylo jinak?
Nepanikařte. Pokud kontrola přes EPO byla OK= mělo by být vaše podání KH bez chyb a tím i v pořádku tzn., že není důvod pro jeho odmítnutí.
Podání KH je pomalejší. KH na váš ÚzP dorazí až po oddělení sekce A+B od sekce C - trvá 2dny a další den trvá než je načten zkrácený opis KH do DIS = jen kontrolní část sekce C a s datem vašeho podání KH 19.2.2016.
Proč toto berušky na FÚ nevědí? Pak by Vám nepodávaly neúplné informace.
Když jsem se na portále daňové správy dívala na stav podání zadáním hesla a podacího čísla, tak mi to napsalo, že podání bylo přijato na cílový finanční úřad. Byl pátek 19. 2. večer, přes sobotu a neděli se asi nic neděje. Tak čekám na to zavolání z FÚ.
>>>Zdravím všechny ZFO, dovolím si přidat svůj příběh s
>>>podáním KH. Přes DS jsem podávala 18.2.,
>>>dnes jsem volala na FÚ Tce, kde mi paní řekla, že DPH
>>>přišlo, KH ne, že ho dostává nejdříve kraj ÚL
>>>a pak ho přeposílají na FÚ a že se má posílat zvlášť
>>>DPH a zvlášť KH což jsem udělala. Raději jsem se
>>>informovala na čísle uvedeném na portálu FS
>>>(296853863) jak si mohu ověřit přijetí, tam mi bylo
>>>vysvětleno, že pokud mám v DS doručenku, že je to v
>>>pořádku odeslané a pokud tam bude chyba, tak
>>>mi pošlou výzvu k opravě. Tak mám pocit, že berušky
>>>na
>>>FÚ nejsou vůbec informované. Nebo že by to bylo
>>>jinak?
>>
>>Nepanikařte. Pokud kontrola přes EPO byla OK= mělo by
>>být vaše podání KH bez chyb a tím i v pořádku tzn.,
>>že není důvod pro jeho odmítnutí.
>>Podání KH je pomalejší. KH na váš ÚzP dorazí až po
>>oddělení sekce A+B od sekce C - trvá 2dny a další den
>>trvá než je načten zkrácený opis KH do DIS = jen
>>kontrolní část sekce C a s datem vašeho podání KH
>>19.2.2016.
>>Proč toto berušky na FÚ nevědí? Pak by Vám nepodávaly
>>neúplné informace.
>Mám kontrolu přes EPO a byla OK, doručenku taky,
>tak teď budu vyčkávat a doufat, že to bude OK.
>Asi fakt z toho zbytečně panikařím, dík za ujasnění.
>Pro nás všechny je to něco nového a v tomto období
>náporu je to na hlavu.
Když jsem se na portále daňové správy dívala na stav podání zadáním hesla a podacího čísla, tak mi to napsalo, že podání bylo přijato na cílový finanční úřad. Byl pátek 19. 2. večer, přes sobotu a neděli se asi nic neděje. Tak čekám na to zavolání z FÚ.
Přijato cílovým úřadem = měla byste mít KH podáno k 19.2.2016.
Máte zřízenou DIS? V DIS byste měla mít opis zkráceného podání KH - jen kontrolní část C. U nás to bylo v DIS v pracovní dny vidět den poté, co bylo přijato cílovým úřadem.
Dobrý den všem, větší várku přiznání a KH jsem posílal v so 20.2.16.
Posíláno přes EPO s ověřením DS. Dnes jsem volal na jednotlivé FÚ a tam kam jsem se tedy dovolal mi bylo sděleno, že je vše OK a DPH i KH dorazilo. Teď ještě zvládnout ten zbytek a pak čekat, jestli jsem se v něčem neupsal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2016 11:56
Dobrý den, v pátek jsem posílala KH načtením souboru xml. do EPO2, odeslání přes ověření identity datovou schránkou a dnes mi volala paní z FÚ, že jim kontrolní hlášení nedorazilo, že vidí jen přiznání k DPH.
Takže paráda, není mi schopná říci ani, jestli ho mám poslat znova jako řádné nebo jako následné.