Re: OT: zrušená životní pojistka
asi velká nevědomost lidu, neboť ti, kteří jim podstrčí novou smlouvu jim "nakecají" nesmysly, že za ně vše udělají a blablabla a pak se dotyčný nestačí divit, na jakou pitomost skočili. A ten, kdo smlouvu sepsal si mne ruce, protože za to má nemalé peníze jako provizi. Aneb - další "šmejdi" v akci, ale moc se o tom nemluví (zatím).
Přesně stejný pocit mám, finanční negramotnost a radost tzv. poradců ... jeden dělník právě s tímto přišel minulý týden a když jsem mu vysvětlila co a jak, tak koukal a neměl co říci ...zjistila jsem totiž, že chlapi si 1x ročně vybírali to, co jim firma naspořila...pak podepsali dodatky, ale zjevně vůbec nevěděli, o co se jedná....a loni zjistili, že už nic vybírat nemůžou, tak začínají rušit
a jak to bude, pokud smlouva trvala 2 roky, zrušila se, peníze žádné pojišťovna nevyplatila - že tam za tu dobu prý žádné nastřádané nejsou ... i tak se to musí dodanit? jaký podklad pro FÚ? potvrzení od pojišťovny, kolik si za ty 2 roky mohly odečíst? Děkuji
Re: zrušená životní pojistka - dodanit?
já jsem si napsala čestné prohlášení Každý rok jsem napsala na jeden řádek, kdy jsem si částky uplatňovala a přiložila k DP a dodanila
nebo nemáte kopie těch potvrzení pro odpočet, to já si všechno přikládám ke svému DP a pak se to lépe dohledává a nebo prostě jen koukněte do DP, kolik jste si uplatňovali
Re: zrušená životní pojistka - dodanit?
u DP (když si schováváte kopie) problém mít nebudete, ale pokud jste si uplatňovali odpočet v RZD a navíc měnili několik zam-telů, tam problém být může a asi i bude (nevím, že by zam-tel měl povinnost hledat, kolik zam-ci uplatnil... zvlášť, když třeba ani celá částka uplatnit nešla....)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2016 13:34
Dobrý den,
pokud jsme zrušili životní pojistku a ihned uzavřeli novou - musíme dodanit uplatněné slevy na dani?
Jaký podklad pro FÚ k DzFO?
Děkuji za odpovědi.