Re: nulové KH
>dobrý den,
>1/jsme čtvrtletní plátci DPH /s.r.o./ datová shránka a
>teď budeme mít
>nulové KH, asi zřejmě dostanu výzvu, že jsem nepodala,
>jak mám v tomto případě postupovat, abych je
>vyrozumněla, že nemáme povinnost
Povinnost není, ale podala bych "nulové" KH
>2/a ještě jak je to u DE, kde není datová schránka a
>také nemáme povinnost.
Zde bych to neřešila, pokud by byl měsíční plátce DPH, tam bych zvážila podání KH
>Máme POHODU
>
>
> děkuji
Re: nulové KH
Nikdo neví jak se bude CML chovat, ale nejde vyloučit, že když plátce nepodá KH, tak že CML vyplodí výzvu. Proto bych KH podal s nějakou minimální částkou v B3.
Zřízení DS považuji za minimální obranu proti zvůli vrchnosti. Jinak budete sankcionování i za výzvy, které vůbec nemusíte obdržet. Sankce jsou značné a nejdou odpustit.
Hezký den!
Re: nulové KH - závažná propustná chyba
A před časem tam byla i výhrůžka, že to přijde zkontrolovat tetka z ÚzP.
Proto doporučuji uvést do B3 např. nákup jednoho vydání novin či jednoho šanonu. CML bude spokojen, tetka nebude prudit a já se mohu věnovat i produktivní práci a nikoliv jen vyplňování dalších výmyslů vrchnosti.
Hezký den!
B19,
pak dejte zprávu, jak jste dopadl.
Pokud to programoval ajťák před požitím, tak mohl naprogramovat, že u Q plátců PO nepošle CML výzvu, protože může nastat popisovaný případ.
Pokud však již požil, tak asi bude CML plivat výzvy. Je to jednodušší pro ajťáka, "pouze" se zatíží systém.
Hezký den!
Pavle,
mám trochu jiný předpoklad (ale pořád vycházím jen ze spekulací, protože kloudné informace nikdo nedal). CML sice plivne výzvu, ale ta by prvně měla jít správci daně (alespoň, tak jsem to pochytil já) a ten ji bude zřejmě ještě vyhodnocovat, takový první filtr. Správce daně může např. nahlídnout, zda bylo podané DPH a s jakými údaji. U měsíčního plátce by snadno viděl, že DPH je nulové, tak by výzvu podle mě "zadržel" a správně sám vyhodnotil, že se nejedná o chybu. To ovšem neví v případě Q plátců DPH, protože DPH bude mít až v dubnu a do té doby neví, zda subjekt náhodou nezapomněl na podání, proto výzvu vyšle. A nebo je taky možné, že to vzhledem k tomu, že se jedná o novinku (a nebo mentální schopnost úředníka nedovolí analýzu, kterou jsem popsal výše), budou raději posílat všem a nebo to budou praskat hlava nehlava, protože ani sami neví, tak radši, aby je někdo nepopotahoval za chybu, budou to do toho mašinkvéru ládovat, co jim síly stačí.
B19,
také nemám hodnověrné informace a tak pouze předávám ,co mám od berušek.
Údajně první výzvy, že nebylo podáno, a informace o tom, že je někde nesoulad, půjdou přímo od CML k plátci DPH.
Pokud se na výzvu odpoví, že nebyla povinnost podat KH případně se opraví nesoulad, tak to beruška vůbec nedostane.
Pokud se na výzvu neodpoví či se nesoulad neopraví, tak nastupují berušky.
Ale nevím do jaké míry berušky věděly a co si vymyslely.
Hezký den!
Pavle,
pokud by bylo jak říkáte, což je dost pravděpodobné, je tragédií, že se (po čistě technické stránce) buduje další nezávislý nepropojený systém, větší prostor k zbytečné byrokracii, buzeraci poplatníka a další zvýšení šance, že poplatník něco opomene nebo nevyplní dle výmyslu samozvané vrchnosti, nebo se něco "ztratí" při přenosu. Myslím, že by bylo snazší a i pro státní aparát efektivnější, kdyby každému tu pokutičku vypsali rovnou na hlavu (beztak jen další skrytá daň) a statisícům lidí by ušetřili permanentní cuchání nervů. No, jsem zvědav co vyplodí a pak dám vědět, čím nás zase překvapí.
OT: aby toho nebylo málo
Jen se chci podělit se svým neštěstím, v lednu jsem si zašla na czech point zřídit svou vlastní datovku - jako podnikající FO a žila jsem v bláhové naději, že ji do 3 dnů budu mít aktivní. Slečna za přepážkou nejprve moji žádost zkazila, tu zkaženou jsem jí odmítla podepsat, protože tam měla špatné moje údaje, ona mi tvrdila, že to nejde opravit a nechápala, proč nechci zřídit datovou schránku s uvedením špatné poštovní i e-mailové adresy. Trvala jsem na tom, že chci údaje správně, slečna kamsi zaovlala a vystavila novou žádost. Poté jsem čekala 10 dní a DS stále nešla zprovoznit, volala jsem na infolinku, kde mi tvrdili, že už je moje DS aktivní, nicméně aktivovali tu s těmi špatnými údaji. Tento problém prý umí vyřešit pouze na ministerstvu, i odeslali ( prý) můj požadavek nějakému ouředníkovi a mám vyčkat na odpověď. Když jsem se odpovědi nedočkala, zavolala jsem na ministerstvo vnitra, kde ovšem na příslušné lince nikdo nezvedá telefon....... KH se musí poslat do čtvrtka a já nemám DS....
Já bych se na to víteco.......
Re: OT: aby toho nebylo málo
Mirko,
problémy jsou od toho, aby se řešily. :-))
Pokud neseženete nikoho ve svém okolí, kdo by Vám "půjčil" DS, tak podejte KH s kontaktem na email a do B3 uveďte částku nižší o jeden doklad. Až budete mít správnou DS tak pošlete následné KH (a dodatečné Přiznání) a CML by měl přemazat e-mail kontaktem na datovou schránku.
KH není o správné výši DPH, ale o tom, jak se vyhnout pokutám. :-))
Hezký den!
Re: OT: aby toho nebylo málo
Děkuji, Pavle, za tip, mám ale jiný problém, Když už mám dle infolinky aktivní DS, do které se ale já nemůžu dostat, protože přístup
do ní byl zaslán na jiný mail ( ten špatný, který zadala slečna na Počtě) nevím, jestli mi už mezitím, v průběhu toho měsíce, do mojí datovky něco nepřišlo, kontrola, pokuta, exekuce, žaloba, rozhodnutí o stětí hlavy za neposlušnost, nebo něco takového? :o)
Zpřístupnění DS
Mirko,
musím odejít, a tak jen citaci z 300/2008 Sb. § 10:
§ 10
Zpřístupnění datové schránky
(1) Ministerstvo zašle do vlastních rukou přístupové údaje k datové schránce osobě uvedené v § 8 odst. 1 až 4, bezodkladně po zřízení datové schránky.
(2) Datová schránka je zpřístupněna prvním přihlášením osoby uvedené v § 8 odst. 1 až 4, nejpozději však patnáctým dnem po dni doručení přístupových údajů těmto osobám.
(3) Na žádost osoby uvedené v § 8 odst. 1 až 4 nebo administrátora zašle ministerstvo přístupové údaje k datové schránce pověřené osobě do vlastních rukou.
Vy jste se do datové schránky již přihlásila? Pokud ne, tak není zpřístupněna, ale jist si v dnešní době již nejsem ničím.
Hezký den!
Re: OT: řešení přístupu
.
>>>>
>>>>Mirko,
>>>>
>>>>problémy jsou od toho, aby se řešily. :-))
>>>>
>>>>Pokud neseženete nikoho ve svém okolí, kdo by Vám
>>>>"půjčil" DS, tak podejte KH s kontaktem na email a do
>>>>B3
>>>>uveďte částku nižší o jeden doklad. Až budete mít
>>>>správnou DS tak pošlete následné KH (a dodatečné
>>>>Přiznání)
>>>>a CML by měl přemazat e-mail kontaktem na datovou
>>>>schránku.
>>>>
>>>>KH není o správné výši DPH, ale o tom, jak se vyhnout
>>>>pokutám. :-))
>>>>
>>>>Hezký den!
>>>Děkuji, Pavle, za tip, mám ale jiný problém, Když už
>>>mám dle infolinky aktivní DS, do které se ale já
>>>nemůžu
>>>dostat, protože přístup
>>>do ní byl zaslán na jiný mail ( ten špatný, který
>>>zadala slečna na Počtě) nevím, jestli mi už mezitím,
>>>v
>>>průběhu toho měsíce, do mojí datovky něco nepřišlo,
>>>kontrola, pokuta, exekuce, žaloba, rozhodnutí o stětí
>>>hlavy
>>>za neposlušnost, nebo něco takového? :o)
>>Mirko, pro nové přístupové údaje stačí zajít na Czech
>>Point, vzít si občanku a přímo na místě požádat o
>>nové
>>údaje.
>>Nic víc nepotřebujete.Podle občanky
>>vyhledají,znepřístupní původní a vydají nové.
>
>Jen hlásím, že tento postup vyšel a datovka už
>funguje.
>Děkuji všem.
To jsem ráda :-)
>>Já jsem rozhodnutá to nulové podat. Je to sice
>>závažná
>>chyba, ale propustná. Oni asi pošlou výzvu tak jak
>>tak, ale podám to (uvidím, jestli to projde).
>na školení nám řekli , že musíme na tu výzvu hned
>zareagovat, že nemáme povinnost, ale kde to najdu, jako
>odeslaání té mé odpovědi
Dostanete výzvu a když neodpovíte do 5KD, tak dostanete i 30 000 Kč pokuty.
Když Vám přijde výzva, tak opíšete č.j. o 25 znacích a odpovíte, že jste neměli povinnost podat KH.
Jak říká pan GŘ a pan AB celý KH nepředstavuje pro plátce DPH žádné zatížení, protože vše již dělali. A kdo je proti KH a furt remcá co mu to přidělalo práce na toho chce pan GŘ poslat kontrolu, protože remcání je znakem toho, že remcající stojí za 80 miliardami daňových úniků ročně. Viz video z tiskovky. Ale pozor, nelze sledovat za střízliva! Střízlivý člověk neuvěří, kdo je u moci.
Hezký den!
Je řečeno, že pokud není plnění, nemusí posílat. Mělo by to korespondovat s DPH, tedy výzvu, by mohl poslat jedině finančák, a protože tam bude nulové DPH, mělo by se to obhájit.
CML nebude mít žádnou identitu, DS apod. Na FU jim to prý říkali na školení, nepodávat, případně se ozvou oni. Toť tomu chceme věřit.... Ale projde tedy to nulové? Jo píšete s propustnou, tak jsem sama zvědavá, já zatím neposílala....
>>>>>>>a
>>>>>>>teď budeme mít
>>>>>>>nulové KH, asi zřejmě dostanu výzvu, že jsem
>>>>>>>nepodala,
>>>>>>>jak mám v tomto případě postupovat, abych je
>>>>>>>vyrozumněla, že nemáme povinnost
>>>>>>
>>>>>>Povinnost není, ale podala bych "nulové" KH
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>2/a ještě jak je to u DE, kde není datová schránka a
>>>>>>>také nemáme povinnost.
>>>>>>
>>>>>>Zde bych to neřešila, pokud by byl měsíční plátce
>>>>>>DPH,
>>>>>>tam bych zvážila podání KH
>>>>>>
>>>>>>>Máme POHODU
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> děkuji
>>>>>
>>>>tak jsem to nakonec neodeslala. Ta závažná propustná
>>>>chyba byla kvůli tomu, že nikde nebyla žádná čísla.
>>>
>>>Já jsem rozhodnutá to nulové podat. Je to sice
>>>závažná
>>>chyba, ale propustná. Oni asi pošlou výzvu tak jak
>>>tak, ale podám to (uvidím, jestli to projde).
>>na školení nám řekli , že musíme na tu výzvu hned
>>zareagovat, že nemáme povinnost, ale kde to najdu,
>>jako
>>odeslaání té mé odpovědi
>
>Je řečeno, že pokud není plnění, nemusí posílat. Mělo
>by to korespondovat s DPH, tedy výzvu, by mohl poslat
>jedině finančák, a protože tam bude nulové DPH, mělo
>by se to obhájit.
>CML nebude mít žádnou identitu, DS apod. Na FU jim to
>prý říkali na školení, nepodávat, případně se ozvou
>oni. Toť tomu chceme věřit.... Ale projde tedy to
>nulové? Jo píšete s propustnou, tak jsem sama zvědavá, já
>zatím neposílala....
OMLOUVÁM se za blbý dotaz, nevšimla jsem si že jde o PO. Trestem mi je, že jsem se vylekala, že nemám posláno hihihi
Jaru,
KH je upraveno
a) ZDPH - tam skoro nic není
b) ilegálními Pokyny a FAQ, tam je toho hodně, ale v rozporu se ZDPH
c) SW CML, ten je super tajný
V tomto nejasném prostředí je možné cokoliv.
Ale musíte si opakovat mantru těch lhářů, že KH nepřinese žádnou práci pro plátce navíc, protože již vše dělají, vše evidují a "pouze" to budou online předávat, aby to měl k dispozici Velký bratr.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2016 14:51
dobrý den,
1/jsme čtvrtletní plátci DPH /s.r.o./ datová shránka a teď budeme mít
nulové KH, asi zřejmě dostanu výzvu, že jsem nepodala, jak mám v tomto případě postupovat, abych je vyrozumněla, že nemáme povinnost
2/a ještě jak je to u DE, kde není datová schránka a také nemáme povinnost.
Máme POHODU
děkuji