Re: Zálohy RWE a KH
Jen dodržujeme Pravidla této diskuze
......................
Pravidla diskuzního fóra
Dříve než se zeptáte, přečtěte si následující doporučení
4) HLEDEJTE
Berte ohled na ostatní a neplýtvejte jejich časem. Než se zeptáte, zkuste najít odpověď pomocí odkazu "Vyhledávání". Snažte se nejdříve o problému něco nastudovat sami a pak se zeptejte na to, čemu nerozumíte nebo co jste nenašli. Málokomu se chce znovu a znovu odpovídat na jednoduché dotazy, na něž lze najít v diskuzi dostatek odpovědí. Lidé raději odpovídají tazatelům, kteří projevili alespoň nějakou snahu o nalezení řešení.
http://business.center.cz/business/diskuze/pravidla.aspx
......................
Níže jsou uvedeny diskuze přímo k RWE a KH
http://business.center.cz/business/diskuze/search.aspx?search=RWE&search-category=Diskuze&x=0&y=0&searcherChoice=1
......................
PS. odkaz od nicka Verča1 na stránky finanční správy je funkční
......................
Děkuji za upozornění a odkazy, promiňte, vrátila jsem se z nemocnice po 3-týdnech a na udělání účta mám 3 dny, než jsem odcházela měla jsem KH nastudované, moje přepečlivost a přemýšlení mě dneska doběhlo, ale nějak to za zítřek zvládnu aby to bylo o.k. Kdyby ti co to vymysleli poskytli manuál o který se dá opřít, ulehčilo by to běžné podnikání.
Děkuji Libuše
Zpracujte nyní do KH pouze plnění, které patří do A
Podejte KH v termínu
Do konce února zpracujte Přiznání k DPH
Podate pozdě, ale je zde liberacni lhůta
Po podání Přiznání k DPH máte ještě dalších 5 dnů na zpracování a podání opravného kontrolního hlášení
Odpocty DPH, u kterých si nebudete jista zařazením v KH, posunte do dalšího období.
Ty zálohy RWE posuzujte podle celkové částky platebního kalendáře. Takže u vás je to 48 000, takže i měsíční zálohy do B2. Vyúčtovací fakturu-daňový doklad posuzujete samostatně, podle výše přeplatku či nedoplatku, tedy podle hranice 10 000 buď B2 nebo B3.
Já už taky ani nevím, co je základ daně a daň, jak jsem zblblá z toho, jak neudělat chybu, a to mám praxi 22 let....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2016 16:14
Nezlobte se prosím, mám zálohy na plyn 12 měsíců x 4000,-, roční celkem 48000.- , DPH si uplatňuji podle platebního kalendáře měsíčně s datem přijetí RWE. Já to ještě nepochopila, patří měsíční záloha do B2 nebo B3. Až přijde roční vyúčtování nemělo by se s čím párovat, když to dám do B3.
Nasměrujte mě, moc prosím.
Libuše