Re: vyúčtovací faktura sw STEREO
V sw byste měla mít nápovědu ke KH. Alespoň ta základní je uvedena u většiny sw. Nebo ještě zavolat na jejich hotline - to asi až zítra. Nebo to prostě zkusit zadat a ověřit si, jestli se vám přeplatek nebo nedoplatek do KH načetl správně. Nebo se vám ještě ozve někdo jiný, kdo přímo
s tímto sw pracuje.
No mám tam právě fakturu celou a k tomu mínusem všechny zaplacené zdaněné zálohy. jen nevím jak s tou celou fakturou, někde píší, že vyúčtovací fakturu je úplně nový doklad, takže musím psát celý ještě před odečtením záloh.Zkusím ještě asi tu horkou linku
Jaké Stereo? Od Ježek SW či od Kastnera?
Jinak ale souhlas, zadat celou fakturu (celková spotřeba) a do dalších oken odečtené zálohy, resp. daňové doklady k zálohám. Když to celkově sečtete a odečtete, měl by Vám vyjít doplatek/přeplatek - a obdobně vyjde DPH jako výsledek jednotlivých položek.
Zadejte do závazků celkovou částku faktury. Následně spárujte se zálohami - Ježci na to mají celkem šikovné "udělátko", které dobře funguje i na daňové doklady k zálohám. V částce zbývá platit by pak měla zbýt částka přeplatku či nedoplatku - to zkontrolujte s fakturou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 2. 2016 21:43
Dobrý večer, prosím počítá se u vyúčtovací faktury na energie částka celková před odečtením zdaněných záloh (tak se musí zadávat např.ve STEREU) nebo pouze výše doplatku či nedoplatku? Jde mi o zařazení do B2 či B3 v KH. Pročetla jsem snad celou diskuzi i články na fin. správě. Děkuji