Re: Dohoda o provedení práce
Ale vždyť tady v zásadě o NIC nejde, jak uvedla paní Mirka, podnikání se daní zvlášť, paní podnikatelka měla výhodu, že neplatila zálohu na daň a teď se vše v Daňovém přiznání vyrovná. A ještě bude paní podnikatelka "ta hodná", protože mzdovce podepíše dodatečně Prohlášení a vše je OK. Hezký den všem.
Pokud máte pocit, že vám bylo vystavené špatné potvrzení, požádejte mzdovou účetní o opravu.
v žádném případě nepodepsala, ani ten papír nemá, že prý jí vedoucí řekl, že papír dodá později a celých 5 měsíců prý čekala, jestli dodám růžový papír.nemám strženou na páskách ani žádnou daň ale jelikož tomu moc nerozumím, zjistila jsem to až teď když mi dala Potvrzení o příjmech.
Vy jste měla podepsané prohlášení někde jinde? Jestli ne, tak by bylo nejlepší prohlášení podepsat a potvrzení použít tak, jak je. Mzdovka sice udělala chybu, ale to jste měla zjistit z výplatní pásky hned první měsíc a ne to nechat až po skončení roku. Teď v tom můžete zbytečně nadělat jen větší zmatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2016 9:26
Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem Potvrzení o zdanit.př. od zaměstnavatele, kde jsem byla pouze na DPP na něm je napsáno, že jsem podepsala Prohlášení /růžový papír/ ale já jsem ho nepodepisovala, protože zároveň podnikám jako OSVČ.Neodvedli z DPP žádnou daň, protože příjmy byly měsíčně nízké cca 8 tisíc. A teď nevím, když tyto příjmy z DPP přičtu k příjmům z podnikání do DP tak se mi automaticky přičtou k základu na SP a ZP. a z DPP se neodvádí...poradíte kam s tím? děkuji H.