Platební výměr za opožděné tvrzení daně

• (neregistrovaný)

23. 2. 2016 15:57

Dobrý den, do datové schránky nám byl doručen platební výměr na pokutu za opožděné tvrzení daně :
    za březen 2015 ve výši 4121,00 Kč.
    DPH za březen jsme posílali datovou schránkou 27.4.2015.
    Dne 4.6.2015 volala správkyně, že to DPH nemá, ať se podíváme do datovky, zda jsme poslali. Jednatel se podíval, DPH posláno a doručeno 27.4.2015 v 11:44:00 = vytiskl odeslanou zprávu-detail zprávy-doručenka.
    Prosím, je tato vytisknutá doručenka dokladem o doručení ?
    Můžeme se bránit ? Nebo máme raději zaplatit ?
    Jednatel by nejradši zavolal na Fú a seřval je.

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2016 16:01

alen1 (neregistrovaný)

Re: Platební výměr za opožděné tvrzení d
      A o co se opřeli v PV o pokutě. Kdy bylo podle nich odesláno?
      Na základě nějaké skutečnosti museli pokutu vyměřit.

• 23. 2. 2016 16:14

mája (neregistrovaný)

Odůvodnění : lhůta pro podání uplynula dne 27.4.2015. Daňové přiznání bylo pod pod č.j. ....... dne 4.6.2015, tj. 38 dnů po stanovené lhůtě. Na jeho základě byla vyměřena daň z přidané hodnoty ve výši 274 714,00 Kč, která je základem pro výpočet pokuty podle par. 250 odst. 1 písm a) daňového řádu.
      Dle nich doručeno 4.6.2015, v den jak správkyně volala, protože nám sdělila, že DPH nenašla a ať ho zašleme znovu. Tak jsme poslali. Jinak platba 274 714,00 Kč DPH proběhla 27.4.2015.
      Děkuji.

• 23. 2. 2016 16:35

Verča1 (neregistrovaný)

já bych se přela, mně také zapřeli jedno podání, a s touto doručenkou jsem na ně vlítla, ať si udělají pořádek a laskavě si to najdou. Načež řekli, že to někde zmizlo a že nenajdou a nenašli. Nicméně jsem si hned tehdy nechala potvrdit, že to není naše chyba, že to někde prošustřili, a poslala znovu. Prošlo to bez sankcí. Náhodou zazálohovanou datovku zfo té odeslané zprávy nemáte? pokud ano, určitě bych šla do toho. Napřed vlítla na šéfku oddělení, ono se pak ledasco pořeší a teprve pak řešila nějak násilnou cestou. Ale třeba někdo poradí líp.

• 23. 2. 2016 18:38

mája (neregistrovaný)

že to zmizlo nám bylo v tom červnu řečeno, také správkyně mi řekla, že tři měsíce marodila že to za ní dělal, kdo měl ruce. My jí řekli, že máme doručenku z dubna a ona nám řekla, ať to pošleme znovu, že to si to stáhne. Poté jsme si ověřili, že to již znovu bylo doručeno v pořádku. Zálohu zfo nemáme.

• 23. 2. 2016 20:46

Brabec František (neregistrovaný)

Já bych podal co nejdřív odvolání, uvedl všechno výše uvedené a navrhl jako svědka každého z firmy, kdo se tehdy motal kolem (nebo bych rovnou dal jím podepsanou výpověď jako přílohu). Stát nařídí komunikovat elektronicky, pak s tím nesmí nechat pracovat každého, kdo má ruce a nohy.
      Jenže - jednomu bývalému klientovi se stalo to samé, dal mi to vědět na poslední chvíli a když jsem mu přes noc sesmolil odvolání, tak si to rozmyslel, že 5000 není tolik a prý "aby je nějak nenaštval".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).