Re: Hypotéka, životko
>Dobrý den,
>
>vloni jsem měl hypotéku na sebe a na přítelkyni, nyní
>mám jen sám na sebe, tudíž mám úplně novou smlouvu k
>hypotéce.Za rok 2015 mám dvě potvrzení o zaplacených
>úrocích.Jedno postaru a druhé už z nové smlouvy, která
>je na mne. Musím v tomto případě tedy doložit k
>daňovému přiznání kopii nové úvěrové smlouvy a originál výpis
>z katastru nemovitostí?
Ano, jste-li vlastníkem a byl-li jste jím na knoci zdaň.období/v roce vzniku nemusí být po celý rok).
>
>A ještě jsem si měnil životní pojištění, kde byla
>taktéž moje přítelkyně připojištěna. Chtěl jsem ji jen z
>životní pojistky vyjmout a nechat ji tak jak byla.
>Jenže to nešlo, tak jsem musel uzavřít pojistku tu samou,
>ale pod jiným číslem. Letos mi na potvrzení o
>zaplaceném pojištění přišla nula, takže uplatňovat nebudu.
>Musím v daňovém přiznání za rok 2015 v tomto případě
>dodanit částky, které jsem si uplatňoval v minulých letech
>za životní pojistku?
Ano,pokud Vám ze zrušeného pojištění před termínem (porušení podmínek pro daň.odpočet) bylo zasláno na Váš účet tzv.odbytné
a odpočty za uplatněné roky byly vyšší než 6000.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2016 16:50
Dobrý den,
vloni jsem měl hypotéku na sebe a na přítelkyni, nyní mám jen sám na sebe, tudíž mám úplně novou smlouvu k hypotéce.Za rok 2015 mám dvě potvrzení o zaplacených úrocích.Jedno postaru a druhé už z nové smlouvy, která je na mne. Musím v tomto případě tedy doložit k daňovému přiznání kopii nové úvěrové smlouvy a originál výpis z katastru nemovitostí?
A ještě jsem si měnil životní pojištění, kde byla taktéž moje přítelkyně připojištěna. Chtěl jsem ji jen z životní pojistky vyjmout a nechat ji tak jak byla. Jenže to nešlo, tak jsem musel uzavřít pojistku tu samou, ale pod jiným číslem. Letos mi na potvrzení o zaplaceném pojištění přišla nula, takže uplatňovat nebudu. Musím v daňovém přiznání za rok 2015 v tomto případě dodanit částky, které jsem si uplatňoval v minulých letech za životní pojistku?