Re: daňové přiznání - vyživované děti
Já to chápu tak, že všechny vyživované děti byste uváděla, kdybyste některé z nich uplatňovala a některé ne. Pak byste musela mít od manžela potvrzení, které on neuplatňuje a které uplatňuje a s jakým pořadím. Ale pokud nebudete uplatňovat žádné dítě, tak není důvod je tam uvádět.
podívejte se, proto se na 1.straně vyplňuje telefon, př. e-mail. Když budou něco potřebovat, oni se ozvou, nebojte:-)
jak se i tady na foru občas dovídáme, každá beruška na FÚ chce něco jiného. To, co jiné stačí,jiné nikoli. Některá po vás chce potvrzení o době evidence na ÚP, jiná ho (naprosto správně) považuje za zbytečné. Takže buď je můžeme zahrnout všemi možnými čestnými prohlášeními a potvrzeními, nebo vyčkáme, co opravdu budou potřebovat. Přeji krásný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2016 21:37
Dobrý den,
máme s partnerem dvě děti, obě si uplatňuje partner u svého zaměstnavatele, který mu provede roční zúčtování daně.
Já si musím podat daňové přiznání (příjmy od více zaměstnavatelů).
Dle pokynů pro vyplnění DP musím uvést do DP vyživované děti, i když si je neuplatňuji a do příslušných sloupečků napsat 0. OK to chápu. Jen mě zajímá, jestli mi partner musí donést od svého zaměstnavatele potvrzení, že si děti uplatňuje on, nebo to není potřeba.