Re: zrušení ve zkuš.době-písemně
>>dobrý den, zaměstnanec chce zrušit pracovní poměr ve
>>zkuš.době, ztel souhlasí, vystavím dokument o zrušení
>>PP ve zkušební době se všemi náležitostmi, kde je
>>uvedeno - zrušení ve ZD na žádost zce,
jakápak žádost, jde o jednostranné právní jednání zam-ce, který se rozhodne zrušit PP, písemně to sdělí zam-teli a PP končí.Souhlas či nesouhlas zam-tele je irelevantní.
To, co píšete, je třeba k dohodě.
oba podepíší.
>>Postačuje takto - je písmenou formou, jak požaduje ZP
>>§ 66
>>anebo musí být doložena ještě písemná žádost či
>>oznámení zaměstnance o zrušení ve zkušební době …?
>>Moc
>>děkuji, jo
>
>Jeden papír stačí.
dobrý den, pájo, jde právě o to, že zaměstnanec to řekl vedoucímu do telefonu, ten to neřešil, přikývl a nic písemně není, tak jsem to udělala alespoň tak, jak jsem napsala, vím jinak, že je to potřeba k dohodě, ale tím, že nemám písemnou žádost zaměstnance o zrušení, domnívala jsem se, že učiním zákonu zadost¨, resp. že bych to takto "obešla" ...s tímto Zrušením ve zkuš.době, které z-ec podepíše i ztel ... tak to nelze, musí být stále písemná žádost z-ce ?? moc děkuji
žádná žádost o zrušení PP ve zkušební době se nepíše, zaměstnanec jenom prostě písemně oznámí, že ruší PP ve zkušební době viz zákoník práce:
(2) Pro zrušení pracovního poměru ve zkušební době se vyžaduje písemná forma, jinak se k němu nepřihlíží. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.
to vím, říkám, že žádná písemná žádost zce není, oznámil to telefonicky řediteli a teď to řeším dodatečně, tak jsem to chtěla obejít dokumentem Zrušení ve zkušební době, které oba podepíší, ani nechci říkat , kdo to za něj podepíše, takže od něho zrušení jako takové už nedostanu :-( pokud vy máte vždy všechno dle zákona, tak vám to závidím, já bohužel ne a mám pocit, že jako mzdovka jen hasím a hasím ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 10:05
dobrý den, zaměstnanec chce zrušit pracovní poměr ve zkuš.době, ztel souhlasí, vystavím dokument o zrušení PP ve zkušební době se všemi náležitostmi, kde je uvedeno - zrušení ve ZD na žádost zce, oba podepíší. Postačuje takto - je písmenou formou, jak požaduje ZP § 66 anebo musí být doložena ještě písemná žádost či oznámení zaměstnance o zrušení ve zkušební době …? Moc děkuji, jo