Re: KH doklady za 1. a 2. měsíc až v bře
A povinnost podat KH máte měsíčně nebo Q? Pokud měsíčně (PO), tak Ano máte povinnost podat KH za 1/2016 na tu FV s DUZP v lednu. Doklady s DPH na vstupu můžete uplatnit kdykoli ve 3-leté lhůtě.
Děkuji moc všem, ano povinnost máme podat měsíčně, právě jsem se chtěla vyhnout té zbytečné administrativě (měsíční) ale koukám, že pokud tam budeme mít Fv, tak se tomu nevyhnu:-(
Když by nebyla žádná FV, takže leden nulový, mám podat nulové KH, nebo žádné?
Jiřko,
5 minut po položení Vašeho dotazu jsem dal odkaz na příspěvek, kde jsem to dnes vysvětloval.
Můžete se rozhodnout mezi tím, zda budete dodržovat zákon nebo ilegální, protiústavní vyprávěnky sepisované nějakým anonymem.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 10:30
Dobrý den, potřebovala bych vaši radu. Máme strašně málo dokladů, v lednu 2 doklady za benzín, 1 FP za 93 korun a jednu FV za 500,- Kč. Většinou takové doklady secvaknu dohromady a dám 2 měsíce dohromady. Teď ale nevím, co s tím KH. Myslíte, že bych třeba nemusela podat KH v lednu a dát všechny tyto doklady až v březnu (když bych je až v březnu účtovala-jsme kvartální plátci).
Když přemýšlím, tak asi by byl problém s těmi FV, ty mám vždy UZP v tom určitém měsíci, děkuji moc za radu.
Jiřkaa