Re: KH - kritika za nevyhnutelné chyby
A Evo to další částá chyba je kód FÚ, protože v EPU vám naskočí např. 2800 pro Pardubický kraj a v *xml je potom 459( to ale člověk neumí přečíst ) a CML hned hlásí, že místo 3 znaků máte 4 )
viz.odkaz výše ). Já mám chuť je poslat do .....
Re: KH - kritika za nevyhnutelné chyby
Ono je to hlavně uměle vytvořený prostor pro chybu. Z celých údajů pro poplatníka je podstatná pouze jedna věc a to je DIČ. Podle tohoto údaje lze velmi snadno automatizovat, aby se automaticky načetlo, pod který FÚ spadá i vypsat všechny údaje o názvu, adrese, atd., jenže z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu, to ještě nikdo do EPA neimplementoval. Můžeme se ptát cui bono (v čí prospěch)?
A uvádět položkově doklady, které nikdo nikdy párovat nebude. Opět stejná otázka cui bono.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 10:32
Dost mě štve, že vrchnost nás kritizuje za chyby v KH, kterým se prostě NELZE vyhnout. Jeden příklad za všechny:
Nákupy ze třetích zemí patří do A2, ale nelze tam uvést DIČ, když žádné není. Je to propustná chyba, viz poučení http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_Pokyny-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
přelom stran 10 a 11
Jenže tady
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/aktuality/2016/nejcastejsi-chyby-7162#chybny-format-DIC
jako čtvrtou chybu FS uvádí právě ten oddíl A2, který v uvedeném případě nelze vyplnit bez chybové hlášky. Tak jak to máme SAKRA vyplňovat? To tam nikdo neumí doprogramovat třeba kód 3Z (to jsem si teď vymyslela) jako třetí země, aby EPO vědělo, že v tomto konkrétním řádku nemá očekávat DIČ a tudíž nevyplněná kolonka je OK?
Fakt mi to hlava nebere. Ať žije Vítězný Únor! S Babišem na věčné časy a nikdy jinak!