Re: Vyúčtování srážkové daně za firmu
>dobrý den, chtěla bych se optat - u Vyúčtování
>srážkové daně za firmu vím, že na školení lektor říkal (i
>dříve), že srážková daň se nepíše do řádku měsíce, za
>kterou je mzda, ale do řádku měsíce, kdy je hrazená,
>např. prosincová mzda 2014, srážková daň 5.000,- Kč
>zaplacená 13.1.2015, tak ve Vyúčtování zadám do lednového
>řádku 5.000 Kč.
>je to tak správně ?
Ano, je to tak.
Domnívám se, že ano, i SW mi nyní
>nabízí lednový řádek 2015 prázdný, abych doplnila
>prosinec 2014 ...
no právě, ale kolegyně, která dělala mzdy přede mnou "řádky neposouvala" u srážkové daně, takže prosincovou mzdu 2014 dala do prosincového 2014 Vyúčtování.
takže kdybych já začala tak, jak jsem říkala na začátku, tj. dala prosincovou 2014 srážk.daň do ledna 2015, bude problém na FÚ, protože by nesouhlasila srážková daň, tak mně nezbývá než pokračovat v tom, co načala kolegyně a jela tak 10 let ... jaký máte názor prosím ?
V tom případě bych taky pokračovala v tom, co je již rozjeté. A doufat, že se někdy v prosinci nebude strhávat srážková daň, aby se dalo najet po správnosti.
Já jsem to konzultovala přímo se správcem daně, poté, co Mzdová účetní 1/2016 upozorňovala na tento nesprávný postup (= neposouvání) a bylo mi řečeno, "ať neposouvám, protože by se v tom potom na FÚ nevyznali" ... :-) Fakt je, že to zatím při žádné kontrole nikdy nenapadli.
Děkuji vám všem za odpovědi, také jsem volala na FÚ, nejdříve mi odsouhlasila správný postup, pak vzala do ruky Vyúčtování daně za 2014 a názor změnila, s tím, že nemám posouvat, tak jsem se chtěla optat, jestli s tím pak nemůže být problém zpětně, jaké máte zkušenosti vy, ale přepisovat to fakt nechci, tak budu pokračovat. děkuji ještě jednou za váš čas a přeji hezký den :)
Dobrý den,
já jsem měla snahu posouvat (prosincovou do ledna atd.), stejně jako to dělala kolegyně přede mnou. Po prvním přiznání, které jsem dělala sama, mi volala referentka z FÚ, ať to předělám, že jim to jinak systém špatně páruje. Od té doby dávám lednovou do ledna atd., naštěstí mi mzdový program dává na výběr. Jen doufám, že případná kontrola nebude mít jiný názor :-)
Tento problém jsme měli loni, ale ajťáky nemůže přesvědčit o tom, že to najíždí špatně, řeknou nám, že si nikdo nestěžuje, no jo, když nemá srážku v prosinci, nemá si na co stěžovat. ;) Zajímavé, po nás chtějí, abychom posouvali prosinec do ledna, holt jiný finančák, jiný názor...
to je pravda, měla jsem obavy, abych něco nepromeškala, tak jsem se vás optala a uklidilo mě to , děkuji :-) smekám před "naším" finančákem, protože paní volala nazpátek, že můj dotaz konzultovala s kolegyní a prý můžu začít posouvat, ale tak, že v letošním Vyúčtování vynechám v lednovém řádku srážkovou daň, nebudu ji tam uvádět, protože ji uvedla v XII/2014 má kolegyně a můžu začít "posouvat" a začít psát od únorového řádku, tak mi přišlo dobré, že se tím vůbec zaobíraly a zavolala.
mějte se pěkně a všem děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 13:20
dobrý den, chtěla bych se optat - u Vyúčtování srážkové daně za firmu vím, že na školení lektor říkal (i dříve), že srážková daň se nepíše do řádku měsíce, za kterou je mzda, ale do řádku měsíce, kdy je hrazená, např. prosincová mzda 2014, srážková daň 5.000,- Kč zaplacená 13.1.2015, tak ve Vyúčtování zadám do lednového řádku 5.000 Kč.
je to tak správně ? Domnívám se, že ano, i SW mi nyní nabízí lednový řádek 2015 prázdný, abych doplnila prosinec 2014 ...