Re: ELDP - Slovák
z metodické pomůcky ČSSZ:
„Ulice”: vyplňuje se název ulice bez čísla domu, nemá-li obec uliční systém, nebude tento údaj
doplňován. U osob s trvalým pobytem v zahraničí se veškeré adresní údaje ELDP uvádějí podle
místa pobytu na území ČR. Pokud osoby s trvalým pobytem v zahraničí pobyt v ČR nemají (např.
dojíždějí za prací z pohraničních oblastí Slovenské či Polské republiky), uvede se jejich zahraniční
adresa. Nemá-li osoba trvalý pobyt, uvede se do adresních údajů adresa sídla obecního úřadu,
v hlavním městě Praze a ve městech Brno, Ostrava, Plzeň adresa úřadu městské části nebo
městského obvodu (pokud by se výjimečně jednalo o území vojenských újezdů, adresa újezdního
úřadu) v rámci jehož území měla tato osoba v minulosti trvalý pobyt, případně se zde narodil.
V případě, že osoba neměla na území ČR pobyt nebo jej nelze zjistit a narodila se v cizině, uvede
8
se adresa zvláštní matriky, tj. úřadu Městské části Brno-střed (§ 10 odst. 3 - 5 a § 10a zákona
č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel, ve znění pozdějších předpisů)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 13:35
Dobrý den, prosím o radu. Mám zaměstnankyni, která má slovenské občanství a trvalý pobyt na území SR. V ČR, tedy konkrétně v naší firmě pracuje od roku 2012, v ČR má pouze přechodný pobyt- trvalý pobyt tady nemá. Co mě zaráží, tak je to, že jsem tu našla, že se posílají evidenční listy důchodového pojištění již od roku 2012, na kterých je uveden trvalý pobyt tady v ČR, stát ČR místo SR a rodné číslo, které bylo tady v ČR vygenerované zdravotní pojišťovnou. Jsem o to víc zmatené, protože tady máme zaměstnaného ještě slováka, u kterého na ELDP je rodné číslo ze slovenska a místo trvalého pobytu na Slovensku i když má přechodný pobyt v ČR. Tak teď nevím, který to má správně a jak případně z toho ven. Děkuji moc za každou radu.