Re: faktury z třetí země a kontrolní hlá
V KH jsou snad jak Fa přijaté, tak vydané. 'Taky si myslím, že Fa ze třetí země nepatří do KH, ale program mi to tam hodí. A také nám říkali na školení, že se KH musí shodovat ś přiznáním DPH. A to se pak bude rozcházet.
psala jsem ze v A5 v KH jsou faktury vydané, ....text já bych to dal v KH do A5 ...je proto nesmysl
služby ze třetích zemí do KH patří do A2 jak jsem již psala, sledujte informace na potrálu finanční správy, 24.2.2016 přesně informace o těchto službách, dále do A2 patří služby z EU a zboží z EU
ještě doplním - nemůže se nikdy rozcházet DPH a KH ,pokud přijaté faktury za služby ze třetí země dáte do ř. 12 a 43, pak stejnou částku dáte do A2 a sedí to na halíř.
faktury vydané do třetí země za služby jsou na ř. 26 a ty pak do KH nejdou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2016 20:31
dobrý den,
patří faktury za zboží zetřetí země do KH. Na školení´bylo řečeno, že ne, ty že řeší celníci. Ale program mi je to KH přetahne a také kdyby tam nebyly nemůže mi KH sedět na přiznání DPH.
Děkuji