Re: Kontrolní hlášení - čtvrtletní plátc
KH podávají všechny právnické osoby měsíčně. Nemusejí podávat pouze v případě, že neměly žádný pohyb = nejen výstupy, ale ani vstupy. Pokud jste si tedy v lednu koupili byť jen propisku za 20 Kč a budete uplatňovat dph na vstupu, měli byste KH za leden podat. Jasně - kdo to asi kdy zkontroluje? - ale přečtěte si v ZDPH §101c/1/b.
Re: Kontrolní hlášení - čtvrtletní plátc
Já jsem právě vycházela z pokynu od finanční zprávy (posílali do dat.schránek), kde se píše, že "kontrolní hlášení se podává za období ve kterém plátce zejména: uplatňuje nárok na odpočet daně na vstupu." A já budu uplatňovat až za 1.Q/16.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2016 9:18
Dobrý den,
prosím o radu. Za 1. čtvrtletí 2016 nebude mít čtvtletní place DPH (práv. osoba) žádná uskutečněná plnění - výstupy, bude mít pouze vstupy. Musím vyplnit kontrolní hlášení měsícně na tyto vstupy? A nebo stačí kontrolní hlášení podat za březen a tam uvést všechny přijaté faktury během čtvrtletí?
Mluvila jsem s paní z FÚ, tvrdí, že kontr.hlášení musíme podávat měsíčně i když výstupy nemáme. Já mám opačný názor, ale nemám se o co opřít v zákoně, je to jen mé logické vysvětlení.
Děkuji moc za radu.
Sandra