Re: Krok za krokem u mzdové účetní
tato diskuze se obrací v něco jiného :)
Doporučuji knihu Abeceda mzdové účetní, vedle rad zkušené kolegyně mi v začátcích moc pomohla. Ale také by to chtělo nějaká školení, některá i opakovaně třeba každý rok (zákony se často mění).
A Abecedu mzdové účetní také kupovat častěji, vychází každý rok aktualizovaná.
Dobrý den,
kromě Abecedy mzdové účetní doporučuji zároveň časopis Mzdová účetní (také od nakladatelství ANAG) - jsou tam aktuality, příklady, apod. + jestli se mzdami začínáte, tak nějaké komplexní školení.
Když jsem v práci přebírala mzdy, byla jsem na týdenním školení od Verlag Dashöferu, byla to každodenní 6hodinová "nalejvárna" a stejně jsme od všeho probrali jen to nejdůležitější. Ale bylo to super v tom, že jsme probrali veškerou práci mzdové účetní přehledně za celý rok.
Paní Aleno, to je fajn, když se jde na školení, ale třeba já jsem do toho vpadla bez jakéhokoliv školení i většího zaškolení, byla jsem hozená do vody a musela jsem studovat sama a taky se ptát. Hodně mi pomohlo také toto fórum.
Školení jsou v naší firmě pasé, nechodím na žádná, ani na mzdy, ani na účetnictví ani na daně, tak si musím vše nastudovat sama. Myslím, že ve většině menších firem to tak chodí. Školení stojí moc peněz ...
To samozřejmě chápu, já jsem po změně šéfové ráda, že jsem si uhájila začátkem roku školení na RZD a koncem roku na změny ve mzdách na příští rok.
Nicméně Abecedu mzdové účetní jsem si koupila sama (opravdu je bezvadná) a i ten časopis si platím už několik let sama, ty peníze se mi vrátí v podobě ušetřeného času a nervů :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2016 10:48
Ahoj všichni, mohl(a) by mi někdo napsat, co vše dělá mzdová účetní během roku, co hlídá každý měsíc a co se dělá po skončení roku? Děkuji všem moc za rady. Lucka