Re: platba na neregistrovaný účet k dph
Při platbách na neregistrovaný účet ručí odběratel (příjemce plnění) při částkách převyšujících limit plateb v hotovosti, při nižších byste neměli mít obavy. Jinak - doporučuji zkontaktovat nejdříve vašeho dodavatele. Taky se mohlo stát, že jen nestihl zaregistrovat nově používaný účet (v takové situaci jsme teď my - právě budu dělat změnu registračních údajů na FÚ, protože kvůli nově zřízenému úvěru musíme na daň. dokladech uvádět účet, který jsme dosud měli jen jako záložní a platby nám chodily jinam. Přitom DPH platíme pravidelně. (je pravda, že my máme většinu vystavených DD v přenesené dani nebo do SRN, takže tato starost našim odběratelům často odpadá).
Jinak - pokud byste hradili DPH za svého dodavatele (opravdu jen podle ujednání ve smlouvě), tak na stránkách Finanční správy najdete v archivu návod, jakým způsobem platbu provést - nelze jen zahrnout do svého DPH, ale tuto částku zaplatit zvlášť. Při platbě musíte uvést některé důležité údaje, z hlavy už si to nepamatuji. Ve vašem přiznání se to neprojeví, není to vaše DPH.
Děkuji za příspěvky, dodavatel s platbou DPH souhlasí - mám to od něj písemně, ale stále jsem nepochopila, v jakém řádku přiznání k DPH se mi tato odváděná daň projeví, nebo se tam vůbec záznamová jednotka nedává ?
>>>
nejdříve vašeho dodavatele.
>>Taky se mohlo stát, že jen nestihl zaregistrovat nově
>>používaný účet (v takové situaci jsme teď my - právě
>>budu dělat změnu registračních údajů na FÚ, protože
>>kvůli nově zřízenému úvěru musíme na daň. dokladech
>>uvádět účet, který jsme dosud měli jen jako záložní a
>>platby nám chodily jinam. Přitom DPH platíme
>>pravidelně.
>>(je pravda, že my máme většinu vystavených DD v
>>přenesené dani nebo do SRN, takže tato starost našim
>>odběratelům často odpadá).
>>Jinak - pokud byste hradili DPH za svého dodavatele
>>(opravdu jen podle ujednání ve smlouvě), tak na
>>stránkách Finanční správy najdete v archivu návod,
>>jakým
>>způsobem platbu provést - nelze jen zahrnout do svého
>>DPH,
>>ale tuto částku zaplatit zvlášť. Při platbě musíte
>>uvést některé důležité údaje, z hlavy už si to
>>nepamatuji. Ve vašem přiznání se to neprojeví, není to
>>vaše DPH.
>
>Děkuji za příspěvky, dodavatel s platbou DPH souhlasí
>- mám to od něj písemně, ale stále jsem nepochopila, v
>jakém řádku přiznání k DPH se mi tato odváděná daň
>projeví, nebo se tam vůbec záznamová jednotka nedává ?
>
mimo přiznání
Ke dni splatnosti daně se pak tato částka převede na osobní daňový účet poskytovatele zdanitelného plnění.
Spolu s platbou příjemce svému správci daně sdělí následující informace:
• identifikaci poskytovatele zdanitelného plnění,
• daň, na kterou je úhrada určena,
• identifikaci příjemce zdanitelného plnění,
• den uskutečnění zdanitelného plnění nebo den přijetí úplaty poskytovatelem zdanitelného plnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2016 11:44
Dobrý den,
mám platit za službu spolehlivému plátci, který ale nemá registrovaný účet k platbě dph. Pošlu mu tedy částku bez DPH a DPH za něj odvedu rovnou místně příslušnému FÚ, kam on spadá.
Není mi jasné, jestli se tato operace nějak projeví v mém přiznání k DPH, pokud ano, pod jakou záznamovou jednotkou ?
Poradíte mi ?
Díky
Kateřina