Re: KH nedorazilo na FÚ
měla jsem zkontrolované přes Epo, odmítnuté prý nebylo. Jen nedorazilo.
Já jsem v tomto ohledu už v klidu. Po odeslání prvního KH volali z FU klientovi, že jim DPH došlo a KH ne. Objevilo se za 4 dny.
Poslední odeslané KH dorazilo na FU až za 6 dnů.
Nejspíš to jde nejdřív do Pardubic, tam to přezvejká ten superstroj a poté pošle info na příslušný FU.
Jinak si to zpoždění neumím vysvětlit.
Pokud máte prokazatelně odeslané a neodmítnuté tak klídek :-)
KH se necourá ani neztrácí, jen zřejmě v Pardubicích CML odděluje z důvodu bezpečnosti uvedených dat (aby nebyly k dispozici každému, kdo jde kolem) v KH část A+B od části C. A to nějaký den trvá (2-5). Pouze kontrolní část C potom dojde na ÚzP a KH je uložen v DIS jako zkrácený opis.
Také jsem se chtěla podívat do DIS, ale včera tam byl poslední zápis 8.2.2016. KH odesláno 23.2. přes EPO, čtvrtletní plátce. Mám potvrzení, tak jsem v klidu. Nevím jestli to co posíláme elektronicky se v DIS objeví automaticky, výměr FÚ z 24.2. (k jiné dani) tam je až dnes.
V DIS se KH, které bylo podané přes EPO objeví až následující den po mailu o přijetí KH cílovým úřadem.
Ještě poznatky z podaných KH:
KH je přijato s původním datem podání, i když na ÚzP přijde až po několika dnech. Doručenku z DS mějte uloženou ve formátu .zfo (nestačí ji mít jen vytištěnou). Pokud posíláte z EPO přes přihlášení k DS, je nutné uložit si Potvrzení podání - potvrzení.p7s
A před každým odesláním je dobré nechat si zkontrolovat podání v EPO, pak máte jistotu, že podání je bez chyb a nebude pro nepropustné chyby odmítnuto.
Nyní nemám otevřenou žádnou DS, zkusím po paměti.
Rozkliknete si v DS Doručenku a vpravo nahoře uvidíte lištu "Vytisknout" "Uložit" Kliknete myší na to Uložit a Doručenka ve formátu.zfo by se vám měla uložit na vašem PC do "Stažených souborů" Pak už je na vás, kde a jak si budete Doručenky ukládat a zálohovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2016 13:02
teď mi volala paní z finančáku, že jim nedorazilo naše kontrolní hlášení, ale co mum dělat mi neporadila. prý ať čekám. co když ho nenajdou? mám potvrzení z datovky že bylo odeslané. mám poslíta ještě jednou? ach jo...