Re: kontrola účtu 343 - STEREO
Dobrý den, já kontroluji každý měsíc v modulu Účetnictví - Zpracování DPH - zadáte v tabulce období - Záznamní povinnost - Typy DPH - nejdříve uskutečněná, potom přijatá plnění - plnění ve všech sazbách a vytisknu si sestavu. Kontroluji podle dokladů a odškrtávám, zda sedí. Teď jsou tam nově i sestavy pro Kontrolní hlášení.
Stav 343 pak v modulu Přehledy, zadat kontrolované období, Hlavní kniha, zadat účet 343, Kniha analytické evidence. Tady je třeba počítat s tím, že je to sestava podle účetního data, čili pokud je účetní datum jiné než dph, nemusí to na měsíce sedět.
Re: kontrola účtu 343 - STEREO
Dobrý den, pokusím se Vám odpovědět - v tiskových sestavách modulu DPH je sestava soulad přiznání a účtu DPH - zadané období mám např. 1.1.2015 - 31.1.2016, pokud kontroluji leden 2016. Vyjede mi zůstatky, které by měli souhlasit s účty 343. Dále pokračuji kontrolou účtů tak, že v Evidence/Vybrané účty/účty vyhledám účet 3431 (dph 21%) a kombinací tlačítek Shift/F10 se zobrazí sestava zůstatků za jednotlivé měsíce a tak mohu zkontrolovat, jestli zůstatek měsíce leden 16 a kontroly DPH je stejný jako zůstatek účtu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2016 13:48
dobrý den, můžete mi, prosím, poradit, přes jaké nástroje kontrolujete ve STEREU JEŽEK měsíční přiznání DPH a účet 343?
děkuji