Kontrola účtu 343 - STEREO

• (neregistrovaný)

25. 2. 2016 13:48

dobrý den, můžete mi, prosím, poradit, přes jaké nástroje kontrolujete ve STEREU JEŽEK měsíční přiznání DPH a účet 343?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 2. 2016 17:41

pipa (neregistrovaný)

Re: kontrola účtu 343 - STEREO
      Dobrý den, já kontroluji každý měsíc v modulu Účetnictví - Zpracování DPH - zadáte v tabulce období - Záznamní povinnost - Typy DPH - nejdříve uskutečněná, potom přijatá plnění - plnění ve všech sazbách a vytisknu si sestavu. Kontroluji podle dokladů a odškrtávám, zda sedí. Teď jsou tam nově i sestavy pro Kontrolní hlášení.
      Stav 343 pak v modulu Přehledy, zadat kontrolované období, Hlavní kniha, zadat účet 343, Kniha analytické evidence. Tady je třeba počítat s tím, že je to sestava podle účetního data, čili pokud je účetní datum jiné než dph, nemusí to na měsíce sedět.

• 26. 2. 2016 8:26

kom (neregistrovaný)

děkuji za radu. já jsem si zkusila vytisknout obratovou předvahu, ale obsahuje záznamy shodné s záznamní povinností. chtěla bych zjistit rozdíl mezi přiznání a účtem 343 /např. zaokrouhl. a popř. nějaké vzniklé chyby/

• 26. 2. 2016 10:39

klik (neregistrovaný)

Dobrý den, pokusím se Vám odpovědět - v tiskových sestavách modulu DPH je sestava soulad přiznání a účtu DPH - zadané období mám např. 1.1.2015 - 31.1.2016, pokud kontroluji leden 2016. Vyjede mi zůstatky, které by měli souhlasit s účty 343. Dále pokračuji kontrolou účtů tak, že v Evidence/Vybrané účty/účty vyhledám účet 3431 (dph 21%) a kombinací tlačítek Shift/F10 se zobrazí sestava zůstatků za jednotlivé měsíce a tak mohu zkontrolovat, jestli zůstatek měsíce leden 16 a kontroly DPH je stejný jako zůstatek účtu.

• 26. 2. 2016 10:52

Moderátor (neregistrovaný)

Upozornění moderátora
      Nezakládejte další thready k témuž tématu. Pokračujte v této diskuzi. Váš nový příspěvek na stejné téma byl smazán.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).