Paušál za auto v daňovém přiznání

• (neregistrovaný)

27. 2. 2016 10:00

Zdravím a prosím o radu.
    Jsem F.O. vedu D.E a jsem plátcem DPH
    Chci uplatnit krácený odpočet za auto (M Paušál 48 000 Kč.)
    Mám uzavřenou daňovou evidenci a vyplněné daňové přiznání. Kam mám ale do daňového přiznání zapsat ten odpočet 48000 Kč.
    Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 2. 2016 10:21

Bětka+ (neregistrovaný)

Re: paušál za auto v daňovém přiznání
      Př. 1 str. 2, úpravy snižující výsledek hosp, nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji

• 27. 2. 2016 10:34

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: paušál za auto v daňovém přiznání
      http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-prijmu/informace-stanoviska-a-sdeleni/2010/informace-k-uplatneni-pausalnich-vydaju-2564

Informace k uplatnění paušálních výdajů na dopravu silničním motorovým vozidlem v daňových přiznáních k daním z příjmů

II. k dani z příjmů fyzických osob
      u poplatníků, kteří vedou daňovou evidenci podle § 7b zákona o daních příjmů, nebo u poplatníků s příjmy z pronájmu, kteří vedou záznamy podle § 9 odst. 6 zákona o daních příjmů

Při splnění podmínek stanovených v § 24 odst. 2 písm. zt) zákona o daních z příjmů, budou uplatněné paušální výdaje na dopravu silničním motorovým vozidlem vykázány v souhrnné částce:

na řádku č. 102 Přílohy č. 1 přiznání DPFO – v případě příjmů z podnikání a z jiné samostatné výdělečné činnosti (§ 7 zákona o daních příjmů),
      na řádku č. 202 Přílohy č. 2 přiznání DPFO – v případě příjmů z pronájmu (§ 9 zákona o daních příjmů),

a to bez daňově neúčinných výdajů vymezených v § 25 odst. 1 písm. x) zákona o daních z příjmů, vynaložených v souvislosti s užíváním silničního motorového vozidla, u kterého je uplatněn paušál.

V případě, že se jedná o poplatníka, fyzickou osobu, který vede daňovou evidenci podle § 7b zákona o daních příjmů, nebo má příjmy z pronájmu a vede záznamy podle § 9 odst. 6 zákona o daních příjmů, a uplatní postup podle písmene A) tohoto sdělení, nebude správce daně tento postup pozastavovat. Současné uplatnění postupu podle písmene A) a B) tohoto sdělení v jednom dílčím základu daně je nepřípustné

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).