Re: Roční zúčtování daně za rok 2015
Jestli umím dobře počítat, tak kolegyně má pravdu? :-) Provedu roční zúčtování a sečtu všechny 3 příjmy a sečtu 2 zálohové daně s 1 srážkovu daň dohromady. Daňové přiznání si podávat nemusí :-) Pokud máme již odesláno za firmu "Vyúčtování zálohové daně i Vyúčtování srážkové daně za rok 2015 musím udělat opravu nebo se oprava bude řešit až v dalším roce? Nemám s tímto žádné zkušenosti. Děkuji.
Re: Roční zúčtování daně za rok 2015
V květnu 2015 měl podepsané prohlášení poplatníka u jiného zaměstnavatele. Proto nemůže "zpětně" podepsat prohlášení u vás podle § 38k odst. 7) i za květen 2015
Pokud chce započítat příjem, u kterého měl srážkovou daň do příjmů roku 2015 a zúčtovat tak i srážkovou daň, může tak učinit pouze ve svém Přiznání k dani z příjmů FO.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 2. 2016 11:42
Prosím mám zaměstnance. Leden-květen 2015 HPP u jiného zaměstnavatele. Květen 2015 DPP u naší firmy, odměna do 10. tis odvedena srážková daň (prohlášení podepsáno u jiného zaměstnavatele) Od červen 2015 doposud HPP u naší firmy. Źádá si u nás o roční zúčtování. Co s odměnou za květen 2015 kterou má od nás a byla odvedena srážková daň? Podle mě do ročního zúčtování nepatří. Pokud by chtěla srážkovou daň zpět tak si musí podat za rok 2015 přiznání na FÚ sama. Moje kolegyně má jiný názor, odměnu z DPP by do ročního zúčtování zahrnula a srážkovou daň by brala jako zálohovou daň za rok 2015. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji.