Opravdu nikdo neví?
>Dobrý den,
>prosím o radu. Vypomáhám mzdové účetní, která má nyní
>dovolenou a zaměstnankyně po mě chce, abych jí
>vyplnila "Potvrzení o době trvání zaměstnání zakládajícím
>účast na nemocenském pojištění zaměstnanců pro účely
>posouzení výkonu samostatné výdělečné činnosti jako
>vedlejší za rok 2015".
>Formulář jsem našla, ale nejsem si jistá, pokud je
>zaměstnankyně na rodičovské dovolené (případně čerpá
>neplacené volno z důvodu péče o dítě do 4 let), jeslti je
>nebo není účastna nemocenského pojištění. Nerada bych
>vyplnila formulář špatně.
>Děkuji Vám.
nevím, jestli vím, zkusím;-)
Pokud pobírá rodičovák, má vedlejší činnost a nemusí to dokládat. Pokud čerpá neplacené volno a SJEDNANÝ měsíční příjem je vyšší než 2500 Kč (není to zaměstnání malého rozsahu), tak je podle mě účastná nemocenského, i když příjmu nedosahuje z důvodu volna.
Re: nevím, jestli vím, zkusím;-)
Děkuji Vám. Chce to po mě, tak předpokládám, že dokládat musí.
tohle vím-odkaz na ČSSZ, co se nedokládá
Djó, zaměstnanci, pořád něco chtějí, druzí to vidí, tak honem musejí taky něco chtít, my účtaři se přece většinou flákáme;-) - posílám odkaz, kde jsou důvody vykonávání vedlejší činnosti, které si ČSSZ může sama ověřit a nemusejí se dokládat, obojí je tam uvedeno.
http://www.cssz.cz/cz/pojisteni-osvc/druhy-svc/dokladani-duvodu-vedlejsi-samostatne-vydelecne-cinnosti-pro-ucely-duchodoveho-pojisteni.htm
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2016 13:03
Dobrý den,
prosím o radu. Vypomáhám mzdové účetní, která má nyní dovolenou a zaměstnankyně po mě chce, abych jí vyplnila "Potvrzení o době trvání zaměstnání zakládajícím účast na nemocenském pojištění zaměstnanců pro účely posouzení výkonu samostatné výdělečné činnosti jako vedlejší za rok 2015".
Formulář jsem našla, ale nejsem si jistá, pokud je zaměstnankyně na rodičovské dovolené (případně čerpá neplacené volno z důvodu péče o dítě do 4 let), jeslti je nebo není účastna nemocenského pojištění. Nerada bych vyplnila formulář špatně.
Děkuji Vám.