Re: Žádost o vrácení přeplatku
žádost dle §35 odst.9 se podává při bonusu z ročního zúčtování. Vy máte ale přeplatky z měsíčních bonusů. Takže buď žádost podle §35odst.5 za každý měsíc zvlášť nebo pokud už máte podané vyúčtování, tak obecnou žádost o vrácení přeplatku vzniklého na základě podaného vyúčtování.
Moc Vám děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zeptala na tu obecnou žádost neporadíte-li kde bych si ji mohla stáhnout. Na stránkách úřadu jsem našla právě jen tyto dvě s §35 odst.5 a 9. A pokud mohu ještě jednu otázku, tak udělala jsem zaměstnanci roční zúčtování a i tam mu mám doplatit něco kolem 5 tisíc, protože první 3 měsíce nikde nepracoval. O tyto peníze si teda mohu požádat právě žádostí s tím paragrafem 35 odst.9 už teď nebo musím čekat až na zúčtování v příštím roce?
Je to moje první takovéhle zúčtování, tak jsem z toho dost nesvá.
Moc děkuju a zdravím
V.H.
žídný oficiální formulář není, stačí napsat Žádáme tímto o vrácení přeplatku vzniklého na základě podaného vyúčtování ve výši... na účet...
Ten přeplatek vzniklý zaměstnanci z ročního zúčtování je bonus na dítě nebo vznikl ze záloh? Pokud jde o bonus na dítě, pak půjde o žádost §35 odst.9 pokud mu vracíte sražené zálohy na daň, můžete si klidně požádat po vyplacení přeplatku, ale zase na to není žádný tiskopis.
U přeplatku jde o bonus na dítě. Tak že, chápu-li to dobře vyplním žádost §35 odst. 9. Kde do řádku 1 napíšu částku kterou mám vyplatit, do ř. 3 to samé a do řádku 4 dám nejspíš datum výplaty, protože ve výplatě teď budu bonus vyplácet. Akorát ještě moc nechápu ten řádek 4 co znamená (uspokojeno)
Díky moc a zdravím. Moc jste mi pomohla.
V.H.
Příklad: zaměstnanci provedete roční zúčtování 2015, vyjde mu bonus na dítě 5000,- ten mu dáte do výplaty za únor. Kromě toho má klasicky v únorové výplatě sraženou zálohu na daň 1000,- Kč, kterou byste měla odvést na FÚ. Takže podáte žádost o vrácení podle §35 odst. 9, kde uvedete ř.1 částka doplatku na bonusu 5000,- , z toho uspokojeno ze záloh ř.2 1000,- Kč, takže výše částky vyplacená z vlastních prostředků ř.3 bude 4000,- a do ř. 4 datum, kdy jste vyplatili, tedy výplaty. A v písmenku a) pod tabulkou si požádáte o 4000,-. Pěkný večer.
Není zač.
>>>>>otázku, tak udělala jsem zaměstnanci roční zúčtování
>>>>>a
>>>>>i
>>>>>tam mu mám doplatit něco kolem 5 tisíc, protože první
>>>>>3
>>>>>měsíce nikde nepracoval. O tyto peníze si teda mohu
>>>>>požádat právě žádostí s tím paragrafem 35 odst.9 už
>>>>>teď
>>>>>nebo musím čekat až na zúčtování v příštím roce?
>>>>>Je to moje první takovéhle zúčtování, tak jsem z toho
>>>>>dost nesvá.
>>>>>Moc děkuju a zdravím
>>>>>V.H.
>>>>žídný oficiální formulář není, stačí napsat Žádáme
>>>>tímto o vrácení přeplatku vzniklého na základě
>>>>podaného
>>>>vyúčtování ve výši... na účet...
>>>>Ten přeplatek vzniklý zaměstnanci z ročního zúčtování
>>>>je bonus na dítě nebo vznikl ze záloh? Pokud jde o
>>>>bonus na dítě, pak půjde o žádost §35 odst.9 pokud mu
>>>>vracíte sražené zálohy na daň, můžete si klidně
>>>>požádat
>>>>po vyplacení přeplatku, ale zase na to není žádný
>>>>tiskopis.
>>>U přeplatku jde o bonus na dítě. Tak že, chápu-li to
>>>dobře vyplním žádost §35 odst. 9. Kde do řádku 1
>>>napíšu
>>>částku kterou mám vyplatit, do ř. 3 to samé a do
>>>řádku
>>>4 dám nejspíš datum výplaty, protože ve výplatě teď
>>>budu bonus vyplácet. Akorát ještě moc nechápu ten
>>>řádek
>>>4 co znamená (uspokojeno)
>>>Díky moc a zdravím. Moc jste mi pomohla.
>>>V.H.
>>Příklad: zaměstnanci provedete roční zúčtování 2015,
>>vyjde mu bonus na dítě 5000,- ten mu dáte do výplaty
>>za
>>únor. Kromě toho má klasicky v únorové výplatě
>>sraženou zálohu na daň 1000,- Kč, kterou byste měla
>>odvést na
>>FÚ. Takže podáte žádost o vrácení podle §35 odst. 9,
>>kde uvedete ř.1 částka doplatku na bonusu 5000,- , z
>>toho uspokojeno ze záloh ř.2 1000,- Kč, takže výše
>>částky vyplacená z vlastních prostředků ř.3 bude
>>4000,- a
>>do ř. 4 datum, kdy jste vyplatili, tedy výplaty. A v
>>písmenku a) pod tabulkou si požádáte o 4000,-. Pěkný
>>večer.
>Tak teď už to konečně chápu a vážím si Vašich
>odpovědí.
>Moc Vám děkuji a přeji pěkný večer.
>V H.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2016 20:40
Dobrý večer. Moc prosím o radu, jakou žádost o vrácení přeplatku mám vyplnit. Celý rok jsem vyplácela zaměstnanci daňové bonusy.Teď chci celkovou čásku která mi vyšla ve vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti v řádku 10 jako plusová vrátit od F.Ú. Nevím však jakou žádost vyplnit, zda podle §35 odst.9 nebo dle §35 odst.5? Moc děkuju za rady.
V.H.