Re: Kontrolní hlášení
Pokud máte KH podávat měsíčně = jste PO nebo FO měsíční plátce DPH, budete mít KH za leden pozdě podané.
KH vám musí souhlasit v oddílu C na Přiznání k DPH. (v KH se nezaokrouhluje na celé Kč jako u Přiznání k DPH, ale v KH necháte tak, jak máte uvedeno na dokladu = i s haléři)
Paragony kolem 1000 Kč budou v KH v B.3. = jedna částka celkem za všechny paragony rozdělená na DZ a DPH dle sazby daně (21%, 15%, 10%)
Příjem - musel byste upřesnit čeho se týká, pro koho bylo plnění uskutečněno anebo napsat alespoň řádek Přiznání k DPH, kde jej máte uvedený a jestli bylo do limitu 10 tis. Kč nebo nad limit.
Ostatní uskutečnitelná plnění do 10 tis. Kč do A.5.
>>>Dobrý den, kam uvedu jednu fakturu příjem za leden
>>>2016? Výdaje mám na pár paragonech, každý kolem
>>>1000Kč.
>>>To také někam nebo ne? Netýká se mě přenesená daň.
>>>povinnost, což se týká celého A a B (nad 10000Kč) :(
>>>Děkuji předem za jakoukoliv radu a reakci. Hezký
>>>večer.
>>
>>Pokud máte KH podávat měsíčně = jste PO nebo FO
>>měsíční plátce DPH, budete mít KH za leden pozdě
>>podané.
>>KH vám musí souhlasit v oddílu C na Přiznání k DPH.
>>(v KH se nezaokrouhluje na celé Kč jako u Přiznání k
>>DPH, ale v KH necháte tak, jak máte uvedeno na
>>dokladu
>>= i s haléři)
>>Paragony kolem 1000 Kč budou v KH v B.3. = jedna
>>částka celkem za všechny paragony rozdělená na DZ a
>>DPH
>>dle sazby daně (21%, 15%, 10%)
>>Příjem - musel byste upřesnit čeho se týká, pro koho
>>bylo plnění uskutečněno anebo napsat alespoň řádek
>>Přiznání k DPH, kde jej máte uvedený a jestli bylo do
>>limitu 10 tis. Kč nebo nad limit.
>>Ostatní uskutečnitelná plnění do 10 tis. Kč do A.5.
>
>Pročtěte si web Finanční
>správy
>
>http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH
>
Příjem mám v Přiznání DPH na řádku 1, částka základu daně nad 10000Kč, jedná se o službu - výroba elektrických zařízení
Mám dát do řádku A.4? Mátne mě tam ta přenesená daň.povinnost, která se mě netýká. Ještě jednou moc děkuji. Vím,že posílám pozdě,snad FÚ při 1.podání KH nebude dávat velké sankce :(
Pokud se vás přenesená opravdu netýká, tak vystavenou fakturu nad 10tis dáte do A4, tedy ještě za předpokladu, že je vystavena plátci DPH, nebo neplátci - osobě povinné k dani. Nezapomeňte na DIČ odběratele!
Jestli jste tu fa vystavil soukromé osobě, tak ale dáte do A5
Pokuty údajně dávat nebudou, ale kdo ví... je to protizákonné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2016 23:41
Dobrý den, kam uvedu jednu fakturu příjem za leden 2016? Výdaje mám na pár paragonech, každý kolem 1000Kč. To také někam nebo ne? Netýká se mě přenesená daň. povinnost, což se týká celého A a B (nad 10000Kč) :( Děkuji předem za jakoukoliv radu a reakci. Hezký večer.