Re: FO - osvč vedlejší- dodanění pohledá
Opravdu mi nikdo neporadí?? Mohu ty nezaplacené pohledávky dát do kolonky E v příloze 1. , ossz nic, a vzp zaplatí z té celé čátky, protože výdaje nejsou žádné. A pokud dojde pozastavit činnost k měsíci 4/2016, tak již budou pohledávky vyřízené a tím pádem za rok 2016 1-4 bude moct napsat jen česné prohlášení, že neměla žádný příjem. Je to tak ? Moc prosím !!
Re: FO - osvč vedlejší- dodanění pohledá
díky četla jsem, ale to jde podle mě o pohledávky, které jsou promlčené, a tyto jsou z roku 2013, tak si myslím, že promlčené nejsou. Pokud by živnost nepozastavovala, tak bych je tam prostě nechala, ale jde mi o to , že letos živnost bude pozastavena na delší dobu, tak jsem to chtěla vyřešit v roce 2015 v přiznání.
Re: FO - osvč vedlejší-dodanění pohledáv
Prosím definujte "nyní"
Více ZDP 23 / 8 / b) / .... Stejným způsobem postupují poplatníci uvedení v § 2, pokud v průběhu zdaňovacího období přeruší činnost, ze které plynou příjmy ze samostatné činnosti, (§ 7) nebo nájem (§ 9), a činnost, ze které plynou příjmy ze samostatné činnosti, (§ 7) nebo nájem (§ 9) nezahájí do termínu pro podání daňového přiznání za příslušné zdaňovací období, ve kterém byly činnost, ze které plynou příjmy ze samostatné činnosti, (§ 7) nebo nájem (§ 9) přerušeny. ....
Re: FO - osvč vedlejší-dodanění pohledáv
Přehledy na ZP a OSSZ 2015 s nulou.
"Dodanění" v DPFO budete řešit až v okamžiku, kdy v průběhu roku podnikání přeruší a přerušení neukončí do termínu pro podání daňového přiznání za příslušné zdaňovací období (nebo prostě ukončí podnikání)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 3. 2016 8:47
Dobrý den,
prosím o radu, osvč jako vedlejší (hl. činnost zaměstnání) v roce 2015 neměl z podnikání žádný příjem, pouze ze zaměstnání - podávat si přiznání bude sám.
A ted prosím o radu, z roku 2013 je na pohledávkách nuhrazená částka 3000 ( tu již nikdo neuhradí).
Nyní půjde živnost pozastavit. A tak tedy dodanit ty neuhrazené pohledávky v přiznání za rok 2015. A kam se prosím tato částka píše a jak bude vypadat přehled na ossz a vzp??? díky moc..