Zaměstnanec zatajil exekuce

• (neregistrovaný)

2. 3. 2016 9:09

Dobrý den, prosím Vás, co s tím? Přijali jsme na DPČ paní, která k nám nastoupila po své rodičovské dovolené. Při podpisu DPČ podepsala i prohlášení, že prohlašuje, že nemá žádnou exekuci. Cca měsíc po jejím nástupu teď na ni přišla exekuce. Po rozhovoru s ní jsem zjistila, že těch exekucí má víc. Dokonce to vypadá, že o nich ani ona sama nemá přehled. Co teď s tím? Co až začnou chodit další exekuce, o kterých my jako zaměstnavatel, jsme nevěděli? Ty exekuce "nasekala" po dobu své rodičovské.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2016 9:14

jasná. (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanec zatajil exekuce
      Okamžitě začít srážet. Pokud budou chodit další exekuce, tak sledovat datum doručení prvnímu plátci a popřípadě změnit pořadí. Předpokládá, že zápočtový list od minulého zaměstnavatele nemá.

• 2. 3. 2016 9:29

Pavča (neregistrovaný)

Děkuji, začnu hned srážet, ale srážka bude v řádech stokorun. Ona zatím nikde nepracovala - hned po škole otěhotněla a pak ještě 2 x a po posledním rodičáku nastoupila k nám na DPČ - bohužel ....
      Já ty lidi nechápu. Mě to vždycky tak rozčílí, když vidím, že se vůbec nesnaží ty své dluhy splácet a navíc ještě komplikují život ostatním
      Díky.

• 2. 3. 2016 9:56

jana V. (neregistrovaný)

Tím se nestresujte, prostě budete strhávat, teda pokud jí vůbec něco na srážení vyjde. Pokud ne tak napíšete exekutorovi, že nezabavitelná částka = povinný + jedno dítě (pokud má jen jedno) je vyšší než čistá mzda a srážet nebudete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).