Re: Hudebník daňové přiznání
ANo daní se jako příjem dle §7 - nezávislé povolání a pokud chcete uplatnit výdaje procentem (paušál), tak je to 40%.
Měl jste se ovšem registrovat na Finančním úřadu, zdravotní pojišťovně a správě soc.zabezpečení jako OSVČ v době, kdy jste tuto činnost zahájil.
Počet měsíců bude 8 - kolik měsíců jste podnikal, tolik musíte uvést na přehledu.
Díky Mirko, ještě se zeptám, jestli nebude vadit, když teď jen pošlu na SP a ZP přehledy (bez registrace), oni se zajisté ozvou, pakliže by potřebovali něco doplnit. Tento rok nemám a ani mít žádné příjmy tohoto charakteru nebudu (odjíždím natrvalo za moře), bude se na mě i tak vztahovat povinnost platit zálohy?
Jen pro informaci - pokuty za pozdní registrace a oznámení:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1358951
"Oni" se také mohou ozvat za rok - dva, rovnou vyměří sankce a ty budou narůstat a narůstat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2016 10:12
8 měsíců v roce jsem se živil jako muzikant, vydělal jsem si cca 300tis Kč s tím, že cca polovinu mi zprostředkovává agentura. 4 měsíce jsem byl v zahraničí (žádný výdělek). Daním tuším jako nezávislé povolání a uplatňuji paušál. Chci se ale zeptat, protože budu doplácet SP a ZP, zdali můžu pro výpočet odvodů započítat jen část roku tedy 8 měsíců, jestli to něčemu pomůže a jestli budu mít povinnost platit nějaké zálohy (platím si dosud jen ZP jako samoplátce).
Díky moc!