Intrastat

• (neregistrovaný)

2. 3. 2016 10:38

Dobrý den,

v loňském roce jsme překročili limit pro vyplňování intrastatu. Vůbec jsem si to neuvědomila - nemám s tím zatím žádné zkušenosti a tudíž jsme za leden neodeslali.

Teď nám přišla výzva.

Prosím, máte někdo zkušenosti? Jak velký je to problém?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2016 10:52

asdsa (neregistrovaný)

Re: Intrastat
      Musíte ho zpětně odevzdat a jaké pokuty Vám tam hrozí nikdo nepoví. Jedné firmě od nás dali 140.000 Kč za dva roky co to nepodávali, ale to přišli fyzicky na kontrolu. Jinak další rok se dělal zpětně a žádná další pokuta z toho neplynula. Je to jen další formulář navíc.

• 2. 3. 2016 11:01

Majka456 (neregistrovaný)

Tak děkuji - mám docela obavy, co z toho bude.. ale snad budou mít pochopení, jsme jenom lidi.. pro mě je to teda první zkušenost a je pravda, že jsem si na to nedala pozor.. A další papír? Ano, to je taky hrůza..

• 2. 3. 2016 11:24

asdsa (neregistrovaný)

My to pro ně pak vyplňovali každý měsíc a to vám řeknu, že se stanete odborníkem zas přes jiné věci, u nás to byly například různé směsice kovů apod., protože do Intrastatu vše vykazujete pod jejich číselníkem.

Ale po vyplnění prvního si zvyknete.

Zavolejte si na příslušný celní úřad a informujte se, většinou jsem vždy mluvila s normálními lidmi a tato situace si myslím, pro ně opakuje asi dost často.

Každopádně Vám držím palce.

• 3. 3. 2016 13:05

Verča1 (neregistrovaný)

No neřekla bych, že je to jen další formulář, já teda používám jejich program, mám na vstupu tak 3 listy položek a na výstupu tak 15. naházet to správně ručně není žádná legrace. A to mám na kartách zboží celní kódy a většinu mi vyjede počítač. Ale kolikrát dát dohromady váhy a kdeco všechno, plus ruční položky, no já na tom strávím 2 dny a kolega co vyjíždí prvotní data tak den. Dělám to v Insta-desku, ten se mi osvědčil nejlíp. Instaloval mi to IT ale navigovali ho od celníků. čas od času není marné zajít na školení, teď jsou od května nějaké změny v celním zákonu. Já jdu 4.4. - u nás to dělá agentura LIAM.

• 10. 3. 2016 13:31

vercaaa (neregistrovaný)

.. taky se chystám na školení, ikdyž teda doufám, že se moc změn konat nebude
      Možná to budou více změny přímo pro celníky než v souvislosti s vykazováním Intrastatu?..
      Jinak zpracovávám taky přes InstatDesk a bez problémů, šablon si můžu uložit kolik chci.. důležitá je asi ta příprava během celého měsíce, podle faktur to jde celkem rychle ale to záleží, co se k Vám dostane za doklady..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).