Re: stravování ve vlastním zařízení
no a zaměstnanci hradí plnou část tržeb? Já myslela právě, že zaměstnanci uhradí přes 335 jen část a zbytek se proúčtuje do nákladů. Protože když je oběd za cca 80,- Kč, tak tržba je 66 Kč bez DPH, 34 Kč DPH, zaměstnanci zaplatí za oběd asi cca 30,- Kč a ten zbytek kam naúčtovat? Do daňově neuznatelných nákladů? Děkuji moc. Pěkný den
Re: stravování ve vlastním zařízení
závodní stravování ve vlastním zařízení:
účtování tržby za obědy poskytnuté zaměstnancům jsem vám už napsala
a pak musíte porovnat, zda účet 602 (tržba od zaměstnanců) kryje potraviny spotřebované při vaření, pokud ne, pak tento rozdíl je nedaňovým nákladem - rozdělíte účet 50x, kde máte účtovány potraviny na daňovou a nedaňovou část
zdá se mi, že si to pletete s příspěvkem zaměstnavatele na stravování, které poskytuje jiná firma, proto vám doporučuji konzultovat se zkušenou účetní nebo daňovým poradcem jednotlivé účetní případy spojené s účtováním vlastního strav. zařízení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2016 14:02
Prosím o radu, jak správně účtovat stravování zaměstnanců ve vlastním zařízení? Je to správně, pokud dám interním dokladem 335/601,343 a účet 335 ještě proti 527 příspěvek zaměstnavatele? A zbytek uhradí zaměstnanci přes pokladnu? Děkuji.