Re: DPP
>prosím o radu během roku 2015 od ledna až do března
>jsem pobírala mateřskou a od dubna rodičovskou.
>Přivydělávala jsem si dvěma dohody o provedení práce
>u jiných zaměstnavatelů. Oboje byli do 10.000,- Kč.
>
>Jeden jediný měsíc jedna dohoda byla vyšší než
>10.000,- odvedla jsem ten měsíc i pojistné.
>
>u jednoho jsem podepsala prohlášení, ale nechávala
>jsem si srážet daň, slevy jsem si žádné neuplatňovala
>Mohu si prosím nyní sama podat daňové přiznání a
>uplatnit si slevy z obou dohod?
>
>a na ty dohody do 10.000 budu mít potvrzení o
>zdanitel. příj. na základě dohod a za ten jeden měsíc budu mít
>potvrzení o zd. příjm. a sražených zálohách?
>
>Děkuju
nechápu sice, proč jste u podepsaného daň. prohl. nežádala o slevu na popl., ale to je Váš problém
vyžádejte si od všech zam-telů potvrz. o zdanit. příjmech a podejte daň. př. Pokud jste mezi mat. a rodič. dovolenou čerpala dovolenou, vyžádejte si i od tohoto zam-tele potvrz. o zdanit. příjjmech a také napište do daň. př.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2016 22:03
prosím o radu během roku 2015 od ledna až do března jsem pobírala mateřskou a od dubna rodičovskou.
Přivydělávala jsem si dvěma dohody o provedení práce u jiných zaměstnavatelů. Oboje byli do 10.000,- Kč.
Jeden jediný měsíc jedna dohoda byla vyšší než 10.000,- odvedla jsem ten měsíc i pojistné.
u jednoho jsem podepsala prohlášení, ale nechávala jsem si srážet daň, slevy jsem si žádné neuplatňovala.
Mohu si prosím nyní sama podat daňové přiznání a uplatnit si slevy z obou dohod?
a na ty dohody do 10.000 budu mít potvrzení o zdanitel. příj. na základě dohod a za ten jeden měsíc budu mít potvrzení o zd. příjm. a sražených zálohách?
Děkuju