Úroky z bydlení a RZD

• (neregistrovaný)

3. 3. 2016 12:38

Dobrý den, zaměstnanec za rok 2015 chce udělat zúčtování daní u zaměstnavatele a uplatňuje úroky z poskytnutého úvěru, dodal potvrzení o poskytnutém úvěru na bytové potřeby za celý rok 2015. Byl vlastníkem bytu, na který byla hypotéka a ten v listopadu prodal. Můžu mu udělat RZD když už není vlastníkem bytu, samozřejmě už není ani uveden na Listě vlastnictví, nebo si musí podat sám daňové přiznání? To, že už není vlastníkem bytu jsem zjistila náhodou, až dneska:-(. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2016 12:45

RenataH (neregistrovaný)

Re: úroky z bydlení a RZD
      RZD mu udělat můžete, ale nemůžete mu v něm uplatnit úroky z úvěru. Podmínkou je vlastnictví po celý rok, resp. na konci roku.

• 3. 3. 2016 12:58

Ježek (neregistrovaný)

Paní Renato prosím Vás, zaměstnanec mi řekl, že vklad na katastr byl 4.12.2015 s právními účinky k 9.11.2015. Tudíž to chápu tak, že já mu nemohu v RZD uplatnit úroky, ale pokud si to podá sám, tak on si je tam může dát?Děkuji.

• 3. 3. 2016 13:02

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

.... Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) a e), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období, po jehož celou dobu ....

Celá doba - od 1.1. do 31.12.

Ani v DPFO nemůže uplatnit - ZDP 15 / 4

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).