Re: Datum DUZP u vydané faktury
Dobrý večer,
smlouva není podstatná, ale existuje. Jedná se o malování objektů. Ve smlouvě uvedeno např. realizace 1 - 8/16.
1/ případ 1 nelze brát tak, že služba se sice uskutečnila v 1/16, podpis obou stran na příloze v 1/16, ale k fakturaci byl předán až v 2/16.Datum zjištění toho, kolik mám vyfakturovat - 2/16?
Děkuji SGC
Smlouva je SAKRA podstatná!!!!!
Pokud budu "malovat" dle smlouvy stále dokola , tak mám plnění každý měsíc.
Pokud mám smlouvu, že mám někde vymalovat a fakturuji dle smlouvy po předání vymalované místnosti..
§21 zákona o DPH případně přesný znění smlouvy
Dobrý večer,
ano smlouva je určitě důležitá - případ 2, toto je -byla zakázka malá bez smlouvy na základě cenové nabídky.
Víte kontrolovala jsem vydané faktury a u jedné jsem zjistila právě případ č.1 (pro lepší vysvětlení jsem napsala měsíce 1 a 2/2016). Přemýšlím, zda by nešlo "obejít" a nemusela bych podávat dodatečné přiznání (§21 odst. 4a) - nastane dříve)
Služba skutečně provedena v 1/16, soupis prací (záhlaví: kdo prováděl, komu, název zakázky, datum 1/16 a dále rozpis položek, hodin, ... cena celkem a dole podpisy obou stran) - právě jsem myslela k podpisům dát datum 2/16 - jestli bych se tím té chybě nevyhnula (uričitě mě pochvala nečeká ....)
Díky za trpělivost SGC
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2016 15:13
Dobrý den,
prosím o radu.
Fakturace za služby. Faktura + příloha faktury - soupis prací.
Příklad č.1:
Služba se uskutečnila v 1/2016, datum podpisu na příloze k faktuře 1/2016, v příloze k faktuře NENÍ specifikováno datum služby od - do, faktura vystavena v 2/2016, datum DUZP 2/2016.
Může být datum DUZP na faktuře 2/2016?
Příklad č. 2:
Služba se uskutečnila v 1/2016, v příloze k faktuře JE specifikována služba od - do - 1.1. - 31.1.2016, datum podpisu přílohy 2/2016,
faktura vystavena v 2/2016, datum DUZP 1/2016.
Může být datum DUZP na faktuře 1/2016 - datum podpisu 2/2016?
Děkuji moc za pomoc SGC