Re: stanovení ceny
Region Pardubický kraj, zaměstnakyně je "pořizovačka" (asi trochu účetnictví rozumí,ale to nevím, zadává přijaté i vydané fa a pokladu - tam nejsou nijak složité úkony )a původní účetní chce jít do důchodu - je to také ext.účetní a příbuzná -blízká,takže tam cenu také nezjistím...
Při 1500 položkách měsíčně v deníku, zpracování a kontrole DPH a KH a SH to vypadá, že to bude rozhodně více, jak 5 hodin týdně.
Navíc pokud to dělala blízká příbuzná, můžete se zřejmě "těšit" na mnoho nestandardních operací.
Jasně, že to možná bude víc než těch 5 hodin, ale dneska mi ukazovala program a co vše se automaticky účtuje a bylo to opravdu konfortní. Paní je účetní se 40letou praxí a dle mého se tam není čeho bát (nerada použivám tohle označení , ale to "stará škola" - fakt se nechci dotknout mladších účetní- jen z ní mám ten pocit veliké pečlivosti a preciznosti)
spadají do toho i mzdy?
dělám něco podobného - zaměstnanec pořizuje doklady, když neví, čeká na mě a ptá se. Banku natahuju sama, vystavuju faktury, spolupracuju s daňařkou nad přiznáním, dělám DPH,KH, firma má cca 20 zaměstnanců (žádné špeky, měsíční mzdy). Nehlídám datovku, co je třeba odeslat nachystám a posílá šéf.
Chodím k nim 1x týdně na cca 6 hod. Někdy můžu jít po 4 hod domů, někdy (třeba při uzávěrce) tam jsem 2x týdně.
Odměna - 15 tis./měsíc. "Můj" rok má 13 měsíců (za uzávěrku jeden navíc).
Ale asi jsem levná.
>
>>>Při 1500 položkách měsíčně v deníku, zpracování a
>>>kontrole DPH a KH a SH to vypadá, že to bude rozhodně
>>>více, jak 5 hodin týdně.
>>>Navíc pokud to dělala blízká příbuzná, můžete se
>>>zřejmě "těšit" na mnoho nestandardních operací.
>>Jasně, že to možná bude víc než těch 5 hodin, ale
>>dneska mi ukazovala program a co vše se automaticky
>>účtuje
>>a bylo to opravdu konfortní. Paní je účetní se
>>40letou
>>praxí a dle mého se tam není čeho bát (nerada
>>použivám
>>tohle označení , ale to "stará škola" - fakt se
>>nechci
>>dotknout mladších účetní- jen z ní mám ten pocit
>>veliké pečlivosti a preciznosti)
>
>spadají do toho i mzdy?
>dělám něco podobného - zaměstnanec pořizuje doklady,
>když neví, čeká na mě a ptá se. Banku natahuju sama,
>vystavuju faktury, spolupracuju s daňařkou nad
>přiznáním, dělám DPH,KH, firma má cca 20 zaměstnanců (žádné
>špeky, měsíční mzdy). Nehlídám datovku, co je třeba
>odeslat nachystám a posílá šéf.
>Chodím k nim 1x týdně na cca 6 hod. Někdy můžu jít po
>4 hod domů, někdy (třeba při uzávěrce) tam jsem 2x
>týdně.
>Odměna - 15 tis./měsíc. "Můj" rok má 13 měsíců (za
>uzávěrku jeden navíc).
>Ale asi jsem levná.
Mzdy budou pro cca 10-13 zaměstnanců - také nic složitého, tam si cenu stanovit umím . Já fakturovat nebudu, jen dolaďovat banku, int. doklady a opravovat případné chyby.Myslela jsem tak 350,- na hodinu(pro kalkulaci paušálu). Se mzdama mi to tak vychází na cca 9tis....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 3. 2016 18:51
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsem účetní osvč a mám teď nabídku na externí zpracovávání účetnictví s.r.o. Jedná se o firmu, kde skoro všechny vstupy i výstupy (přijaté ,vydané fa, pokladna) jsou do programu zadávány zaměstnankyní či automaticky generovány. Banka se natahuje. Takže by se jednalo o kontrolu zaúčtování běžných operací, doúčtování nespárovaných plateb v bance (prý jich není mnoho), zaúčtování případných nestandartních operací. Vystavení a kontrola dph, KH, SH .Firma má cca 1500 položek v deníku měsíčně.
Je to funkce hlavní účetní (no jediné). Pracovala bych na vzdálené ploše.Dle současné účetní je to práce cca 5 hodin týdně +-.
Nějak nejsem schopná stanovit u tohoto typu práce stanovit svoji cenu. Jsme 2 kandidátky a cena bude pravděpodobně rozhodující. Díky za názory.