Re: Tajná zpráva z FU ze severní moravy
Vy se určitě nepletete, ale správcům daně se to asi ještě nedoneslo. Včera nám náš FÚ zahájil řízení k DPH (přesně jak jsem očekávala a tady psala), a paní to zdůvodňovala tím, že "ještě" nemají přístup ke KH. To slůvko ještě mě docela zarazilo. Nebo se snad něco změnilo a má se KH správcům daně nebo kontrolním orgánům zpřístupnit?
POP
>>>>>>>>>>CML selhal ..........
>>>>>>>>>Neee....:-)
>>>>>>>>Podrobnosti, prosím.
>>>>>>>
>>>>>>>No je to jen drb ... prostě správci daně nemají
>>>>>>>přístup k datům z kontrolního hlášení ....a to je asi
>>>>>>>vše
>>>>>>>.... prostě jen drb na pobavení
>>>>>>Ale, že nemají přístup k celým datům víme. Proto se
>>>>>>odděluje součtová část od ostatního.
>>>>>
>>>>>Snad by ani k podrobným údajům přístup mít neměli,
>>>>>nebo se pletu?
>>>>Vy se určitě nepletete, ale správcům daně se to asi
>>>>ještě nedoneslo. Včera nám náš FÚ zahájil řízení k
>>>>DPH
>>>>(přesně jak jsem očekávala a tady psala), a paní to
>>>>zdůvodňovala tím, že "ještě" nemají přístup ke KH. To
>>>>slůvko ještě mě docela zarazilo. Nebo se snad něco
>>>>změnilo a má se KH správcům daně nebo kontrolním
>>>>orgánům
>>>>zpřístupnit?
>>>Pokud jsem dobře pochopila v případě POP nebo
>>>kontroly
>>>budou údaje zpřístupněny, ale v jaké míře mi není
>>>známo.
>>
>>Prosim pani Alen1, co je to POP? Dekuji.
>Postup k odstranění pochybností - zahajuje se
>výzvou,ve které je uvedeno, v čem má správce daně konkretní
>pochybnosti.
Alen,
Vaši informaci z DŘ:
"Postup k odstranění pochybností - zahajuje se výzvou,ve které JE uvedeno, v čem má správce daně konkretní pochybnosti."
si dovolím přizpůsobit realitě:
"Postup k odstranění pochybností - zahajuje se výzvou,ve které JE NĚKDY uvedeno, v čem má správce daně konkretní pochybnosti."
Nevylučuji, že některá beruška postupuje podle DŘ, ale velmi často výzvu vydá tetka bez uvedení konkrétních pochybností.
Hezký den!
OT:Re: perlička veřejná zakázka na IT
Pavle znám realitu, ale u kontrolního hlášení to mají "na talířku", že by i v tom případě si dělaly berušky jako obvykle, co se jim z jejich pohledu zdá nejrychlejší, nejlepší atd..
Nedodržování zákonů shora plodí nedodržování zákonů zdola.
Dle věstníku veřejných zakázek byla již vypsána zakázka na
"Zajištění podpory provozu Integrovaného informačního systému státní pokladny (IISSP)", přestože původní zakázka nebyla ještě pravomocně zrušena.
Re: OT:Re: perlička veřejná zakázka na I
Dámy, upřímně, bylo by velmi naivní se domnívat, že "berušky" budou umět s novým nástrojem hned pracovat. I z jejich oficiálních míst uvádí to vyškolování nejméně na tři roky, bystřejší to možná zvládnou dříve, ale buďme soudní a objektivní. Nevíme jaká data mohou z KH čerpat (nikdo to nesdělil) a osobně se domnívám, že CML zatím "stojí". Test poslušnosti oveček odhalil 1/6 nepodání a opět dle vyjádření dotyčných míst bude trvat minimálně (třeba taky víc) jeden měsíc (proč tak dlouho?), než se podaří odhalit, zda ovečky neměly povinnost, pozapomněly nebo to prachsprostě bojkotují. Dle mého mínění se do té doby párování nespustí (a možná se bude čekat až do účinnosti novely, která v podstatě stejně nic neřeší, ale může to být taky záměr, nebudu více rozvádět). Tudíž ten systém zřejmě reálně ještě nefunguje a "beruškám" nezbývá nic jiného než současný postup. Od slavné ažurové tiskovky je ticho po pěšině a o KH z oficiálních míst ani ťuk.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2016 7:44
CML selhal ..........