Re: Pomoc s vyplněním DPFO laikovi
Děkuji příjem byl nula, nic jsem nefakturovala.
Prosím poraďte mi ještě s přehledem pro OSSZ.
Část června až říjen jsem měla vedlejší činnost, listopad a prosinec hlavní. Nevím si rady s řádky 27 a 28. Když tam vyplním do obou hlavní 2 a vedlejší 5, vypočte mi to pojistné 7772, což si myslím, že je špatně a mělo by být poloviční.
V pokynech je:
ř. 27 Počet měsíců, v nichž je SVČ považována za – uveďte počet měsíců, v nichž jste v roce 2015 vykonával/a SVČ, a to zvlášť počet měsíců, v nichž byla vykonávána hlavní, a zvlášť počet měsíců, v nichž byla vykonávána vedlejší SVČ. Do těchto měsíců se započtou i měsíce, v nichž byla SVČ (spolupráce) vykonávána i jen po část kalendářního měsíce, a kalendářní měsíce, v nichž po celý měsíc měla OSVČ nárok na výplatu nemocenského2 nebo PPM jako OSVČ. Počet měsíců musí odpovídat údaji z ř. 18.
ř. 28 Počet měsíců, v nichž jsem vykonával/a SVČ aspoň po část měsíce – uveďte údaj z ř. 27 po odpočtu měsíců, ve kterých jste po celý kalendářní měsíc měl/a nárok na výplatu nemocenského nebo PPM jako OSVČ.
Děkuji
Re: Pomoc s vyplněním DPFO laikovi
Děkuji o tom portálu jsem nevědela a je to tam skutečně správně. Prosím ještě mi poraďte, jestli se jak do přehledu OSSZ tak ZP uvádí, když mi tak vedlejší činnost začala až v půlce měsíce nebo se tam uvádí jen měsíce celé.
Mockrát Vám děkuji!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2016 7:56
Dobrý den, prosím o radu laikovi s vyplněním přiznání.
Loni jsem byla zaměstnána a během toho měla vedlejší činnost podnikání, od října pak hlavní činnost ale bohužel s 0 výdělkem. Vyplňuji tedy i přesto v přiznání §7 když výdělek byl nula nebo jen 6§.
Děkuji za pomoc
Elen