Re: Nemocenská - policie
Proč myslíte, že to u nás bude jiné? Vím, že máme plat, ale jeslti tedy dobře chápu, tak dostanu náhradu pouze za tři směny, které jsem měl v době nemoci mít a od 9.3. už by mě platili z OSSZ? Moc děkuji, jste zlatá!
Re: Nemocenská - policie
vaše služba se řídí Zákonem o služ.poměru 361/2003 Sb., tam najdete všechno. Služ.příjem v nemoci je §124 odst.5a) ,ten měsíc, kdy vám náleží služební příjem v nemoci, dostanete průměrný plat, pak už nemocenskou, vypočítanou stejně jako u "normálních"lidí, tj. z příjmu za uplynulých 12 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2016 10:15
Dobrý den,
chci se zeptat a poprosit o radu, jsem doma na nemocesnké a není mi jasné, do kdy mi jí bude proplácet zaměstnavatel.
Dělám na 24 hodinové směny vždy jednou z a4 dny, marodím od 24.2. Vím, že u nemocenské u zaměstnavatel se počítají pracovní dny, ale jak je to v tomto případě, kdy je pracovní každý čtvrtý? Moc děkuji.