Re: sleva na manželku - i přeplatek da
Našla jsem tohle: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=655539
Re: sleva na manželku - i přeplatek da
vzhledem k tomu, že příjem manželky se posuzuje v hrubém, nemůže být vratka daně počítána do jejího příjmu. Vždyť je to daň, kterou už jednou měla v příjmech započítanou v minulém roce. Něco jiného je příjem potvrzovaný např. pro sociální dávky, ten se vyplňuje v čistém, tam tento příjem zahrnut být musí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2016 13:31
Dobrý den, prosím, teď jsem narazila na problém a zatím jsem nenašla řešení. Pokud si manžel dává slevu na manželku, protože nedosáhla příjmu 68.000 - započítali by jste jí do příjmu i přeplatek, který dostala zpět přes daňové přiznání? Konkrétně : manžel chce za rok 2015 slevu a manželka měla brigády a podpory ve výši 65,000. V roce 2015 ale dostala zpátky přes své daňové přiznání vratku na dani cca 13.000 Kč ( měla brigády i v r. 2014). Já bych to započítala, ale ve mzdové účetní i v zákoně jsem tuto situaci konkrétně nenašla. Poradíte, děkuji.....?