Účetní odpisy rovnají se daňové

• (neregistrovaný)

4. 3. 2016 14:11

Je možné přerušit daňové odpisování (neuplatnit odpisy v přiznání), v případě, kdy mám ve vnitropodnikových směrnicích uvedeno, že účetní odpisy rovnají se daňové? když vyčíslím do příslušných řádku DP, tak se mi už od toho roku nebudou odpisy rovnat, vadí to?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2016 14:22

Vlad

Re: Účetní odpisy rovnají se daňové
      Dostanete se do rozporu s vlastními směrnicemi. Doporučuji směrnice změnit (z důvodu věrnějšího zobrazení předmětu účetnictví)

• 4. 3. 2016 14:27

mz78 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Já samozřejmě vím, že to není z pohledu věrného zobrazení skutečnosti v účetnictví stav ideál, nicméně je to malá firma, tři položky v majetku, žádný audit. Šlo mi o to, že v podstatě účetně dodržím odpisový plán, který je sice spočítaný dle daňových odpisů,ale je to takto převzaté do účetnictví a oproti tomu využít daňově práva daňové odpisy neuplatnit-je to opravdu chybný postup?děkuji za názory

• 5. 3. 2016 13:05

Vlad

Případnou kontrolu z berňáku to asi zajímat nebude, pokud budete mít v daních všechno v pořádku, ale bylo by to stejně špatně. A co brání tomu změnit směrnici? Je to nejjednodušší a hlavně je to čisté.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).