Re: Prosím o radu - konec RD.
5.5. byste měla nastoupit do zaměstnání. Tedy - jak radí předchozí,ozvat se zaměstnavateli.Budete pobírat PPM u druhého dítěte,bude-li zaměstnání pojištěno -nastoupíte-li na PPM do 4 let věku prvního dítěte,dojde k výpočtu průměru a porovnání průměrů,který je pro Vás výhodnější. Může to být i ten, s kterým jste nastupovala na l. PPM.
Z ÚP nárok na PPM není, leda v ochranné lhůtě ze skončeného poj. zaměstnání, která trvá 180 dnů(musíte do půl roku od skončení p.p. nastoupit na PPM.
Re: Prosím o radu - konec RD.
Dekuji. A kdybych se v práci domluvila na neplac.volno do 4let dcery a v této době otěhotněla. Mela bych narok na PPM případně rizikové těhotenství _ neschopenku? Protože dle dr budu okamžitě na "rizikáči".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 3. 2016 14:40
Prosím o radu. Dcera má 4.5.2016 tři roky. Rodičovskou jsem si dala na 3 roky, takže mi končí. Plánovali jsme mimčo, bohužel jsem o něho ve 14tt přišla. Jak je to prosím s případným dalším otěhotněním a nárokem na PPM? Z čeho se mi bude počítat? Poradíte, kde se to dočtu, nebo co je pro mě nejvýhodnější? Nevím, jestli o mě zaměstnavatel nadále stojí. Myslela jsem, že už budu těhotná. Když dostanu výpověď, půjdu na ÚP, mám potom nárok na PPM a z čeho se bude počítat? Děkuji moc.Lenka