Re: Jak vyplnit přehled ZP
No ale muj prijem za podnikani je za mesice 3-6. 990000.to nemusim doplacet ZP a OSSZ?A co mam v prehledu napsat kolik bylo zaplaceno na zalohach,kdyz mam od zamestnavatele souhrnnou castku za mesice 10-11.?to se tam nepise?Ano odhlasil jsem se na ostatni mesice z podnikani.dekuji moc
Sociální a zdravnotní zaplacené zaměstnavatelem se do přehledů nepíše.
Budete mít 4 měsíce podnikání, do záloh napíšete pouze zálohy, které jste zaplatil jako OSVČ.
Z takového příjmu určitě nějaké zdravotní a sociální zaplatíte. Vemte si k ruce pokyny k vyplnění přehledů, většinou to mají celkem srozumitelně popsané.
Ale Vy jste předtím napsal,že mám do přehledu napsat jen příjmy ze zaměstnání a ted,že mám napsat 4.měsíce podnikáí a zálohy a tu dobu co jsem zaplatil,tak jsem z toho ještě větší jelen :-D.Mě právě vychází,že budu doplácet kolem 50.000 za sociální a 20.000 za zdravotní,když do přehledu ZP a OSSZ napíšu příjem z podnikání po odečtení 80% výdajů.Na zálohách mám zaplaceno u každého kolem 8.000,- tak nevím jestli je to dobře?Když to shrnu,do přehledu jen příjem od zaměstnavatele,zaškrtnout podnikání a výši zaplacených záloh a to doplatit?
Jo a co se týká záloh, tak jako OSVČ zapomeňte, že za vás něco platil zaměstnavatel. Uvádí se pouze zálohy, které jste platil OSSZ a ZP vy sám. Přehledy o platbách uz vám jistě byly poštou doručeny. Takže pokud jste něco zaplatil, v přehledech uvedete. Doplatíte rozdíl mezi vypočítanou povinností a zaplacenými zalohami
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2016 15:19
Dobrý den, poradíte mi někdo prosím jak to zapsat do přehledu?byl jsem 1,2 na ÚP.
3,4.5.6 jsem byl OSVČ hlavní činn.
7,8.9. na ÚP ,
10,11 zaměstnanec a
12 ÚP.
V DP mám součet příjmu ze zaměstnání a z podnikání.Do přehledu ZP a OSSZ uvedu tedy součet těchto obou příjmů nebo jen příjem z podnikání,když zaměstnavatel za mě již odvedl ZP a SP?děkuji za pomoc jsem z toho zmatený.