Re: Daňové přiznání-II.pilíř
17. ledna 2014
Ing. Petra Petlachová, tisková mluvčí Odbor komunikace
Pojistné přiznání – co to je? Kdo a kdy ho musí podat na finanční úřad?
Pojistné přiznání k pojistnému na důchodové spoření musí podat každý poplatník, který je účastníkem II. pilíře důchodového spoření.
Výjimkou z tohoto pravidla je poplatník, jehož pojistné je za celý rok ve výši 0 Kč (nezaměstnaný, celoroční nemocenská, mateřská dovolená a podobně) nebo za něj pojistné odvádí výhradně plátce nebo plátci pojistného (zaměstnavatel). Takový poplatník pojistné přiznání podávat nemusí.
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-2014/pojistne-priznani-co-to-je-kdo-a-kdy-ho-musi-podat-na-financni-urad-4666
Re: Daňové přiznání-II.pilíř
Můžu prosím ještě jednu otázku.Jako zaměstnavetel budu tedy podávat vyúčtování o zaplaceném poj.Naše zaměstnaky nám však tuto skutečnost, že má II.pilíř oznámila pozdě a tak je situace následující:měsíce01-03 úřad práce,04-06 si doplatila ona sama na výzvu FU, od 07 už jsme řádně platili jako zaměstnavatel.Co z toho tedy plyne pro mě a pro zaměstnankyni? Děkuji moc.Nějak se v tom plácám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2016 18:28
Dobrý den, prosím o radu, ještě jsem se nikdy nesetkala s II.pilířem důchodového spoření. Zpracovávám daňové přiznání,kde paní byla jen zaměstnancem, ale k tomu mi přinesla oznámení poplatníka daně II.pilíř. Musí se to někde v daňovém přiznání uvádět? Ovlivní to něco v daňovém přiznání. Děkuji